Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Wat kunt u doen Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Ben je op zoek naar een boeiende stageplek waarbij je mensen kunt helpen? De maatschappelijke stage is verplicht voor alle scholieren van het voortgezet onderwijs. En het maakt niet uit in welke klas je zit of welke studierichting je volgt, er zijn altijd manieren om anderen te helpen.

Shoppen of uitgaan?
In het verleden heeft het Rode Kruis bijvoorbeeld feestavonden georganiseerd in Locomotion voor mensen met een beperking.

Of wanneer je meer van winkelen houdt, kun je er bijvoorbeeld aan denken om andere jongeren mee te nemen naar het Stadshart. Als je door een beperking aan een rolstoel gebonden bent, kun je misschien niet alleen gaan winkelen. Dan is het fijn als leeftijdsgenoten je meenemen.

Deze activiteiten worden nu niet standaard georganiseerd, maar als je met een paar klasgenoten zo’n klus wilt aanpakken, kan dat zeker een mooi doel zijn voor je maatschappelijke stage.

Het is ook mogelijk om mee te doen met bestaande activiteiten, zoals meehelpen met de collecte, op stap met oudere mensen (met de rolstoel) of een van onze andere activiteiten.

Verder kun je nog denken aan:
-    Mobieltjesles;
-    Fondsenwerving;
-    Verkleed als Sinterklaas of Zwarte Piet op bezoek gaan bij eenzame mensen;
-    EHBO-lessen volgen of een dag meedraaien bij een hulpverlening;
-    Duofietsen met mensen met een beperking of oudere mensen.

Serious Request
Zoals je misschien wel weet organiseert 3FM ieder jaar in aanloop naar de kerst Serious Request. Met Serious Request wordt aandacht gevraagd voor een project van het Nederlandse Rode Kruis. Een mooie gelegenheid om in het kader van je maatschappelijke stage geld in te zamelen. Hierbij kun je denken een sponsorloop, zelfgebakken koekjes verkopen, of het organiseren van een feest op jouw school.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf een goed idee om bij het Rode Kruis je maatschappelijke stage te doen? Neem dan contact met het bestuurslid Vrijwilligersmanagement, via vrijwilligers@rodekruiszoetermeer.nl