Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit zijn we Over ons

Over ons

De Rode Kruis afdeling Zoetermeer-Benthuizen is opgericht op 22 maart 1949. Destijds als zelfstandige afdeling van het Rode Kruis in Nederland, met een eigen bestuur en statuten. Na het project Samen één, maken alle afdelingen, districten en regio’s sinds 1 januari 2010 deel uit van de vereniging Het Nederlandse Rode Kruis. Dit maakt het Rode Kruis transparanter en bevordert de samenwerking.

Door een gemeentelijke herindeling gaat de afdeling per 1 januari 2014 verder onder de naam Rode Kruis Zoetermeer. De activiteiten in Benthuizen worden voortgezet onder de vlag van Rode Kruis Alphen aan den Rijn.
 
De afdeling telt circa 100 vrijwilligers, waaronder ook jongeren. Deze vrijwilligers zetten zich in voor activiteiten op het gebied van Eerste hulp en Sociale Hulp. Vele inwoners in het werkgebied van onze afdeling hebben baat bij deze activiteiten. Daarnaast zijn er ca. 2000 inwoners binnen onze regio die de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis en van onze afdeling financieel steunen.
 
Meer informatie over onze afdeling vind je in de flyer “Kennismaking met de afdeling Zoetermeer”.