Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit doen we Sociale Hulp Soos

Soos

​Al enkele jaren organiseert de afdeling Zoetermeer op meerdere locaties soosactiviteiten. Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar. Deelname aan de soos is niet leeftijdgebonden, iedereen is welkom. Op de soosochtend staat de gezelligheid voorop en is er de mogelijkheid gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. Daarnaast is er gelegenheid wat te handwerken, kaarten te maken of met elkaar een spel te doen.


 

Mevrouw Jansen-Dekkers heeft al 300 vestjes gebreid voor het Rode Kruis. Dit doet zij tijdens de soosbijeenkomsten op woensdagochtend aan de Bijdorplaan. “Elke week kijken wij, de deelnemers, met verlangen uit naar de woensdagmorgen”, zegt mevrouw Jansen-Dekkers, "Iedereen praat met elkaar, over van alles en nog wat. We hebben belangstelling voor elkaar en voor het handwerk waar we mee bezig zijn."

Gezellig sfeer

De soos is bedoeld voor iedereen die zelfstandig naar de soos kan komen, of zich kan laten brengen en/of halen.

Het doel is in een gezellige sfeer activiteiten uit te voeren. De materialen worden door het Rode Kruis gratis ter beschikking gesteld. De gemaakte werkstukken worden verkocht en met de opbrengst kunnen nieuwe materialen worden aangeschaft.

Wij nodigen je graag uit, zonder enige verplichting, om eens een kijkje te komen nemen bij onze gezellige soos.

Deelname is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Locatie

De soosactiviteiten worden op drie locaties in Zoetermeer aangeboden.

Morgenster - Nassaulaan 11

* dinsdag 9:30u - 11:15u
soos.morgenster@rodekruiszoetermeer.nl

Bijdorp - Bijdorplaan 471-477

* woensdag 10:00u - 12:00u (2e, 3e en 4e woensdag van de maand)
soos.bijdorp@rodekruiszoetermeer.nl

Rokkeveen - Nathaliegang 79

* donderdag 10:00u - 12:00u (eens per twee weken)
soos.rokkeveen@rodekruiszoetermeer.nl

Meer informatie of aanmelden?

Heb je zelf behoefte aan deze vorm van hulpverlening of ken je iemand in je omgeving die daarmee gebaat zou kunnen zijn? Neem dan contact op met de coördinator Soos. Ook kun je gewoon eens binnenlopen op een soosbijeenkomst. Meld je dan wel bij één van de aanwezige vrijwilligers.