Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit doen we Sociale Hulp Huisbezoek

Huisbezoek

Veel mensen vinden het plezierig als er regelmatig iemand langs komt. Bijvoorbeeld om samen boodschappen te doen of een wandeling te maken. Of om bij te praten of een oude hobby op te pakken. Het vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor iedereen die graag mensen ontmoet, maar daarvoor minder mogelijkheden heeft. Bijvoorbeeld vanwege de leeftijd, een handicap, of een chronische aandoening.
 
Het Rode Kruis biedt de mogelijkheid van een regelmatig bezoek van een vrijwilliger die u wekelijks of éénmaal per twee weken bezoekt op een vast afgesproken tijdstip. In Zoetermeer en Benthuizen zijn ca. 15 vrijwilligers actief die samen ongeveer 15 mensen regelmatig bezoeken.

Nadat u zich heeft aangemeld - ook een ander mag dat voor u doen - neemt de coördinator van de afdeling contact met u op. Die maakt een afspraak en komt langs om de wensen te bespreken. U kunt aangeven wat u verwacht van het huisbezoek en samen kijken we welke vrijwilliger het beste bij u past. Een jonger of ouder iemand, man of vrouw, of bijvoorbeeld iemand met dezelfde hobby’s als u.
 
Meer informatie
Neem dan contact op met de coördinator van deze activiteit, dhr. Chr. Londt, (079) 3610405 of stuur een e-mail.