Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

​Bij een sportevenement, popfestival of braderie zijn veel mensen op de been. Onze eerstehulpverleners weten precies wat ze moeten doen (en ook wat ze niet moeten doen!) als iemand gewond raakt, bijvoorbeeld het aanleggen van drukverband bij een verstuikte enkel. Ze zijn professioneel opgeleid door de afdeling. Ze hebben hun eigen materiaal bij zich. Vrijwillig en professioneel.

Eerste hulp bij jouw evenement?

Calamiteiten, groot en klein, kunnen jouw evenement letterlijk tot een ramp maken. Wanneer je een evenement of sportwedstrijd organiseert staat EHBO vast en zeker in het draaiboek. Als er dan wat gebeurt, kan de deskundige hulp erger voorkomen. Vandaar dat veel vergunningen en verzekeringen de aanwezigheid van EHBO-posten verplicht stellen bij evenementen.

Onze afdeling kan je die hulp bieden. Op basis van onze ruime ervaring kunnen wij adviseren over het organiseren van de Eerste Hulp bij jouw evenement. We weten welke risico's zich kunnen voordoen tijdens een evenement en hoe die met een goede voorbereiding zijn te voorkomen. De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn uitgebreid getraind en ervaren om in stressvolle omstandigheden eerste hulp te bieden.

Een veilig evenement begint met een plan op maat en heldere afspraken. Daarom nemen we voorafgaand aan het evenement het draaiboek door en controleren de afspraken met betrekking tot de eerste hulp. Die afspraken zijn gebaseerd op de mogelijke risico's die het Rode Kruis signaleert, de verplichtingen op grond van wet- en regelgeving en de te maken afspraken met politie, brandweer en GGD. De kosten van onze diensten zijn relatief laag, zodat die voor alle organisatoren betaalbaar zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of wil je het Rode Kruis inzetten bij jouw evenement? Neem contact op met de coördinator Evenementenhulp.