Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit doen we Eerste hulp Eerste Hulp-cursussen

Eerste Hulp-cursussen

​Weet jij wat je moet doen als je dochter zicht brandt aan kokend heet water? Of als je buurman zomaar op straat in elkaar zakt? Slechts 3% van de Nederlandse bevolking weet hoe ze goede eerste hulp moet verlenen. Vaak zijn de eerste ogenblikken het belangrijkst. Met voldoende kennis van eerste hulp kun je levens redden!


 Cursusaanbod


EHBO-cursussen 2016

​Opleiding Cursusdata​
​Uitgebreide Eerste Hulp

​Zaterdag 21 en 28 mei en 4 juni
Woensdagavond 28 september, 5, 12 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december
​Snelcursus Eerste Hulp
Maandagavond 19 en 26 september
​Reanimatiecursus ​ ​ ​Zaterdagochtend 18 juni
​Zaterdagochtend 8 oktober
​Dinsdagavond 8 en 15 november
​Workshop EHBO aan kinderen en baby's
​Zaterdagochtend 3 september
​Zaterdagmiddag 29 oktober
​Aantekening EHBO aan baby’s en kinderen ​Zaterdag 19 november

Herhalingslessen 2016

​Opleiding Cursusdata​
Uitgebreide Eerste Hulp
​Zaterdag 11 juni
​Dinsdagavond 27 september, 4 en 11 oktober
Reanimatie
​ ​
​Zaterdagmiddag 18 juni
​Zaterdagmiddag 8 oktober
​Dinsdagavond 22 november

Leer reanimeren of volg een Eerste hulp-cursus

Steeds meer mensen overleven een hartritmestoornis, doordat adequaat eerste hulp wordt verleend. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen in een noodsituatie.  Het Rode Kruis geeft daarom regelmatig Reanimatie- en Eerste Hulpcursussen. Je krijgt hiervan een Europees certificaat. Je kunt bij ons ook alle herhalingscursussen volgen. Onze vrijwilligers volgen daarnaast interessante verdiepingslessen.

Kijk hier voor ons uitgebreide cursusaanbod en vind de cursus die past bij jouw leerwensen, agenda en budget.

Herhalingslessen

Na het behalen van een EHBO-certificaat is het belangrijk om de kennis bij te houden. Dat betekent dat je af en toe een herhalingsles moet volgen. Voor vrijwilligers van het Rode Kruis worden wekelijks gratis herhalingslessen verzorgd. Als je geen tijd hebt om vrijwilliger te worden, is het ook mogelijk om losse herhalingslessen te volgen.

Vervolgopleiding en inzetbaarheid

Voor onze vrijwilligers worden diverse vervolgcursussen georganiseerd, op verschillende niveaus en met verschillende specialisaties. Hierbij kun je denken aan EHBO bij sportongevallen, wandelletsel, EHBO bij kinderen, EHBO bij drugs- en alcoholincidenten en EHBO bij evenementen.

Op basis van de behaalde EHBO diploma’s, beschikbare tijd en interesses, worden de vrijwilligers ingezet bij evenementen, activiteiten en indien nodig bij calamiteiten en rampen. Permanent wordt de kennis up-to-date gehouden en worden ervaringen uitgewisseld op instructieavonden op donderdag in ons eigen Rode Kruisgebouw. Dit zijn bijeenkomsten die stimulerend werken voor een onderlinge samenwerking en goede teamgeest.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ons cursusaanbod of wil je je direct aanmelden? Neem contact op met de coördinator Opleidingen.