Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Vrijwilligers gezocht voor EHBO bij Evenementen
20 januari 2014 |

Vrijwilligers gezocht voor EHBO bij Evenementen

Het Rode Kruis Zoetermeer is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een EHBO diploma, of mensen die dat willen halen, om de bestaande groep van Eerste Hulpverleners uit te breiden. Deze groep vrijwilligers houdt zich bezig met eerstehulpverlening bij diverse evenementen.

Bij een sportevenement, popfestival of braderie zijn veel mensen op de been. Bij het organiseren van dergelijke evenementen bestaat bij de organisatie daarvan vaak behoefte aan deskundige begeleiding in de vorm van EHBO-vrijwilligers, die precies weten wat ze moeten doen (en ook wat ze niet moeten doen!) als iemand gewond raakt. Vrijwillig, maar wel professioneel. Denk bijvoorbeeld aan voetbaltoernooien, de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Zoetermeer, wielerrondes, motorcrosswedstrijden, maar ook Prinsjesdag en Parkpop in Den Haag etc.

Bij al deze gebeurtenissen kan een team van onze afdeling aanwezig zijn en in geval van nood snel en deskundige hulp bieden. Steeds vaker wordt deze vorm van hulpverlening verplicht gesteld in de vergunning, waardoor het aantal aanvragen voor deze hulpverlening sterk is toegenomen.

Bent u in het bezit van een geldig EHBO diploma en vindt u het leuk om EHBO-diensten te doen? Dan bent u bij het Rode Kruis Zoetermeer aan het goede adres. In ruil voor het verrichten van EHBO diensten zorgen wij ervoor dat u bij ons de herhalings- en verdiepingslessen kunt volgen, zodat uw diploma geldig blijft en u uw kennis kunt verbreden.

Neem voor aanmelding of informatie contact op met de coördinator EHBO bij evenementen, mw. An van Peufflik, (079) 3163063 of stuur een mail: EHBO@rodekruiszoetermeer.nl.

Heeft u geen EHBO diploma, maar wilt u dat wel gaan halen, neem dan contact op met Dhr. Simon van Leer, (06 53344047) of mail naar: opleidingen@rodekruiszoetermeer.nl  Hij zal graag de mogelijkheden hiervoor toelichten. De eerstvolgende EHBO-cursus start op 8 maart.