Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws VIP-speld voor Jos Hulst
13 december 2012 |

VIP-speld voor Jos Hulst

Op woensdag 12 december 2012 nam Jos Hulst, oud voorzitter van Rode Kruis afdeling Zoetermeer-Benthuizen, zijn VIP-speld in ontvangst. Jaarlijks wordt deze blijk van waardering uitgereikt door het Vrijwilligers Informatie Punt.

De afdeling had Jos Hulst voorgedragen voor een VIP-speld voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de afdeling. In deze rol heeft hij een belangrijke bedrage geleverd aan de samenwerking tussen het Rode Kruis en andere maatschappelijke organisaties in Zoetermeer, zoals de WMO-raad. Daarnaast heeft hij zich actief ingezet voor het behoud van vrijwilligers voor de afdeling.

Mede door zijn inspanningen telt het Rode Kruis in Zoetermeer en Benthuizen zo'n 120 actieve vrijwilligers die zich inzetten voor het verlenen van eerste hulp bij evenementen, het aanbieden van eerste-hulplessen op basisscholen en het verzorgen van sociale activiteiten, zoals de bijzondere vakanties op de Henry Dunant.

Jos Hulst nam 24 september jl. afscheid als voorzitter van de afdeling. Dit had vooral te maken met de tijdsbesteding voor andere functies binnen het Nederlandse Rode Kruis en daarbuiten. Jos Hulst is nog steeds voorzitter van het Rode Kruis district Zoetermeer-Oostland en is onlangs benoemd tot voorzitter van de Noodhulpregio Haaglanden.