Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Rode Kruis op bezoek bij Raad Zoetermeer
11 februari 2016 |

Rode Kruis op bezoek bij Raad Zoetermeer

​De gemeenteraad heeft het Rode Kruis uitgenodigd voor een stadsgesprek op maandag 29 februari. Bijna iedereen kent wel de internationale activiteiten van het Rode Kruis, maar wat de ongeveer 100 vrijwilligers in Zoetermeer doen, is veel minder bekend.

​Beperken en voorkomen van noodsituaties

De hulp van het Rode Kruis is erop gericht om noodsituaties te beperken en te voorkomen. Beperken door het verlenen van eerste hulp tijdens evenementen en het opvangen van mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen (bijvoorbeeld als gevolg van een brand, maar ook vluchtelingen).

Bij het voorkomen van noodsituaties gaat het om het vergroten van de weerbaarheid van mensen. Met een activiteitensoos, telefooncirkel en het aanbieden van bijzondere vakanties draagt het Rode Kruis bij aan eenzaamheidsbestrijding en ontwikkelen deelnemers een netwerk waar ze op terug kunnen vallen als dat nodig is.

Opleidingen

Het Rode Kruis draagt ook bij aan het vergroten van de weerbaarheid van de gemeenschap. Slechts 4% van de Nederlanders is in het bezit van een EHBO-diploma. Door het aanbieden van EHBO-opleidingen op maat wil het Rode Kruis dat dit percentage omhoog gaat. Want als mensen niet alleen voor zichzelf kunnen zorgen, maar ook voor elkaar, worden we samen sterker.

Meer informatie?

Iedereen die geïnteresseerd is in de activiteiten van het Rode Kruis en hier meer over wil weten, is van harte welkom bij het stadsgesprek op 29 februari in het Stadhuis. Bent u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? Neem dan contact op via info@rodekruiszoetermeer.nl.

Artikel delen?