Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Verkoop handwerk levert € 250 op voor Serious Request
22 december 2013 |

Verkoop handwerk levert € 250 op voor Serious Request

Tijdens de wintermarkt van Palet Welzijn op 29 november hebben vrijwilligers van het Rode Kruis handwerk verkocht. De opbrengst, € 86 komt geheel ten goede aan Serious Request 2013. Het bestuur van de afdeling heeft het bedrag aangevuld tot € 250.

Sociale Hulp
Deelnemers van de Ouderensoos op de Bijdorplaan en in Rokkeveen hebben het hele jaar gewerkt aan de kindertruitjes, -vestjes, sjaals, mutsen, sokken, eigengemaakte kaarten, gevouwen textiel, geborduurde dekservetten, geborduurde lopertjes en andere handwerkjes. Ook enkele vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken.

Verloting
Naast het verkopen van handwerk werd Wolly ’t Konijn verloot onder de bezoekers van de Wintermarkt. Dit erfstuk uit de familie van een van de vrijwilligers kreeg een nieuwe eigenaar, in ruil voor een extra bijdrage voor Serious Request.

Serious Request 2013
Serious Request is een actie van radiostation 3FM in samenwerking met het Rode Kruis. Luisteraars kunnen tegen betaling liedjes aanvragen die gedraaid worden op de radiozender. Daarnaast worden mensen opgeroepen om acties te bedenken om geld op te halen voor het goede doel. Om de actie kracht bij te zetten, laten enkele DJ’s zich opsluiten in een glazen huis, dat dit jaar in Leeuwarden staat.

“Let’s clean this shit up”
Zoals ieder jaar staat ook dit jaar weer een stille ramp centraal. Dit jaar is het thema de enorme kindersterfte ten gevolge van diarree.  Kinderen zijn eenvoudig te redden door schoon water, zeep, toiletten en goede informatie. Meer informatie over het thema van Serious Request is te vinden op de themasite van het Rode Kruis.​