Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Rode Kruis Fietstochten
25 mei 2014 |

Rode Kruis Fietstochten

Het Rode Kruis Zoetermeer organiseert in samenwerking met Toervereniging Zoetermeer’77 Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, de Rode Kruisfietstocht.

Er is keuze uit drie volledig vernieuwde en gepijlde routes van 30, 60 of 90 kilometer. Alle drie de routes gaan door het landelijke gebied ten noorden van Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop. Dus vergeet de fietstassen niet!

Familietocht

De 30 kilometer is ideaal voor een familietocht. De route gaat vanaf Zoetermeer door het Buytenpark richting Stompwijk. Dan door de polder, langs Boerderij 't Geertje naar Zoeterwoude en Weipoort met z’n statige boerderijen. Na de stop bij een ijsboerderij gaat de route door de weilanden naar Benthuizen. Via de Zegwaardseweg komen de deelnemers weer in Zoetermeer.

E-bike-tocht

De 60 kilometer route is ideaal voor mensen met een E-Bike. De route is tot aan Stompwijk gelijk aan de 30 km. Vanaf hier gaat het richting Hazerswoude-Rijndijk en het pittoreske Woubrugge voor een koffiestop. Na de koffie gaat de route verder naar Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp. Hierna sluit de route aan op de 30 km.

Kilometervreters

De 90 kilometer route, speciaal voor de kilometervreters, gaat vanaf Woubrugge naar het Braassemermeer en Nieuwveen. Na de koffiestop in Noorden gaat de route door de Nieuwkoopse Plassen en langs de Meije (het Groene Hart op haar mooist) naar Alphen aan den Rijn waar aangesloten wordt op de 60 km route.

Starttijd en inschrijfgeld

Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij het Rode Kruis, Clauslaan 2a Zoetermeer of bij de kantine van TV Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 3b Zoetermeer.

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= / NTFU leden € 3,=. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar en Rode Kruis vrijwilligers is gratis. De volledige opbrengst komt ten goede van het Rode Kruis Zoetermeer.