Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Kom naar de soosbijeenkomsten van het Rode Kruis
3 januari 2016 |

Kom naar de soosbijeenkomsten van het Rode Kruis

​​Het Rode Kruis organiseert op vier locaties in Zoetermeer soosbijeenkomsten aan. Daarmee biedt het Rode Kruis inwoners van Zoetermeer de gelegenheid om samen met anderen te handwerken, kaarten te maken of spelletjes te doen. Wat is er nu leuker om met mensen die dezelfde interesses hebben, uw hobby uit te oefenen?
De materialen worden door het Rode Kruis gratis ter beschikking gesteld. De gemaakte werkstukken worden verkocht en met de opbrengst kunnen nieuwe materialen worden aangeschaft.

Netwerk

Door regelmatig deel te nemen aan de soosactiviteiten, bouwen de deelnemers een netwerk op. In de huidige samenleving wordt het belang van dat netwerk steeds groter. Met de activiteitensoos draagt het Rode Kruis bij aan eenzaamheidsbestrijding.

“De soos van het Rode Kruis is heel bijzonder, het is daar namelijk knotsgezellig”, aldus één van de deelnemers, “Iedereen praat met elkaar, over van alles en nog wat. We hebben belangstelling voor elkaar en voor het handwerk waar we mee bezig zijn. Bovendien krijgen we gratis een lekkere kop koffie, dus nog gezelliger!”

Meedoen?

De soos is bedoeld voor iedereen die zelfstandig naar de soos kan komen, of zich kan laten brengen en/of halen. Het doel is in een gezellige sfeer activiteiten uit te voeren. Deelname is gratis. U bent welkom op een van de volgende locaties:

Soos Bijdorplaan

Recreatieruimte Palet Welzijn, Bijdorplaan 471-477 (Driemanspolder)
Woensdagochtend, van 10:00 uur tot 12:00 uur (2e, 3e en 4e woensdag van de maand)

Soos Morgenster

Recreatieruimte verzorgingshuis De Morgenster, Nassaulaan 11 (Dorp)
Iedere dinsdagochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur

Soos Rokkeveen

Recreatieruimte Palet Welzijn, Nathaliegang 79-81 (Rokkeveen)
Donderdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur in de oneven weken

Soos Oosterheem

Recreatieruimte Palet Welzijn, Zanzibarplein 5 (Oosterheem)
Vrijdagmiddag  van 13:30 uur tot 15:30 uur in de even weken

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met één van onze vrijwilligers: Riet, 079 331 49 96 of soos@rodekruiszoetermeer.nl.