Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws €1000 voor samenwerking Rode Kruis en Voedselbank
16 december 2015 |

€1000 voor samenwerking Rode Kruis en Voedselbank

​Tijdens het Kerstconcert op 15 december, heeft de collecte van de Nicolaaskerk € 1000 opgebracht voor een project van het Rode Kruis in samenwerking met de Voedselbank in Zoetermeer. Het Rode Kruis heeft deze opbrengst verdubbeld.

​Het volledige bedrag wordt besteed aan een extraatje voor kinderen in arme gezinnen. Alle kinderen die tussen kerst en oud-en-nieuw gebruik maken van de voedselbank, krijgen een cadeautje in het voedselpakket.

Honger

In Nederland zitten dagelijks 1 op de 9 kinderen met honger in de klas, doordat hun ouders/ verzorgers niet over voldoende financiële middelen beschikken. Het ontbreken van mogelijkheden om voldoende eten te kopen voor jezelf en je gezin, geldt als een noodsituatie. En in tijden van nood staat niemand alleen, vindt het Rode Kruis. Daarom werkt het Rode Kruis samen met de Voedselbank om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland voldoende te eten heeft.

De hulp van het Rode Kruis en de Voedselbank is er op gericht om de weerbaarheid van mensen te vergroten. Om ervoor te zorgen dat ze na een tijdje weer op eigen benen kunnen staan, is tijdelijke hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van voedselpakketten.

Extraatje bij het voedselpakket

Voor verschillende leeftijdsgroepen wordt een toepasselijk geschenk uitgekozen; bijvoorbeeld een hygiënepakketje voor de kleinste kinderen (tot 6 jaar), een knutselpakket voor de kinderen in de leeftijd 6-9 en een schoolpakket voor de kinderen van 10 tot 12 jaar oud.

De pakketten worden uitgereikt op 30 december.