Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Martijn Haalman nieuwe voorzitter Rode Kruis Zoetermeer
3 oktober 2014 |

Martijn Haalman nieuwe voorzitter Rode Kruis Zoetermeer

Het Rode Kruis in Zoetermeer heeft per 1 oktober 2014 een nieuwe voorzitter: Martijn Haalman. Nadat de afdeling onlangs afscheid moest nemen van de vorige voorzitter, vult Martijn de vacature op die hierdoor was ontstaan.

Martijn Haalman

Martijn heeft veel zin in zijn nieuwe functie: “Ik ben erg blij met de kans om te doen wat ik graag wil: bijdragen in een organisatie die op veel vlakken van het maatschappelijk terrein actief is en echte betekenis heeft voor de mensen die ze helpt. Bij mijn werkgevers heb ik vaak te maken gehad met maatschappelijke vraagstukken en ik wil deze kennis en ervaring nu graag inzetten in een vrijwilligersorganisatie die er toe doet en veel voor de medemensen kan betekenen. Het Rode Kruis springt er dan meteen uit.”

Zelfredzaamheid

Het Rode Kruis heeft internationaal een grote naamsbekendheid. Zeker nu er op veel plekken in de wereld hulp wordt verleend door het Rode Kruis. Maar ook om de hoek biedt het Rode Kruis hulp. De achterliggende gedachte is dat mensen door onze activiteiten hun eigen kracht (weer) leren benutten, waardoor ze zichzelf beter kunnen redden maar ook anderen kunnen helpen. Zodat niemand er in tijden van nood alleen voor staat.

Lokale activiteiten van het Rode Kruis

In Zoetermeer zetten ongeveer 100 vrijwilligers zich belangeloos in voor de telefooncirkel, soos-activiteiten en eerste hulp bij diverse evenementen in de stad. Daarnaast worden regelmatig diverse EHBO-opleidingen gegeven. Martijn zegt hier over: “Het is de bedoeling de bekendheid de komende tijd te vergroten, zodat we nog meer mensen met onze activiteiten kunnen bereiken”. Zoetermeerders die interesse hebben om vrijwilliger te worden of die willen deelnemen aan een van de activiteiten, kunnen terecht op www.rodekruis.nl/zoetermeer of 079 3163804.

Lees meer over Martijn:

- Even voorstellen