Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Ank Boijmans
26 april 2014 |

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Ank Boijmans

‚ÄčTijdens de lintjesregen op vrijdag 25 april 2014 is Rode Kruis-vrijwilliger Ank Boijmans-van der Velde benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen voor deze onderscheiding werden tijdens een speciale bijeenkomst in het stadhuis van Zoetermeer, uitgereikt en opgespeld door burgemeester Charlie Aptroot. In zijn toespraak schetste hij de vele bijzondere verdiensten van Ank als vrijwilliger van het Rode Kruis voor de samenleving.

Ank is vanaf september 1975 - dus al bijna 40 jaar! - als vrijwilliger actief bij de afdeling. Ze is niet alleen eerste hulpverlener, ze is ook actief als vrijwilliger bevolkingszorg (het opvangen van mensen na een ramp). Daarnaast is Ank actief als intakevrijwilliger voor de bijzondere vakanties van het Rode Kruis en gaat zij ook regelmatig mee met de boot J. Henry Dunant voor het verzorgen en ondersteunen van de gasten.

Al 36 jaar is ze mantelzorger voor een vriendin. Ze helpt begeleidt haar naar artsen en ziekenhuizen en verricht allerlei voorkomende klusjes in en rond het huis van haar vriendin.

Het Rode Kruis Zoetermeer bedankt Ank hartelijk voor haar jarenlange inzet en feliciteert haar met de zeer verdiende onderscheiding.