Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Kerstconcert voor kinderen in Zoetermeer
7 december 2015 |

Kerstconcert voor kinderen in Zoetermeer

​Op 15 december organiseert de Nicolaaskerk voor de 25e keer Kaarsjesavond. Tijdens deze avond verzorgen verschillende koren een kerstconcert. Tijdens Kaarsjesavond wordt geld ingezameld voor een project van het Rode Kruis samen met de Voedselbank in Zoetermeer.

​Samenwerking Rode Kruis en Voedselbank

In Nederland zitten dagelijks 1 op de 9 kinderen met honger in de klas, doordat hun ouders/ verzorgers niet over voldoende financiële middelen beschikken. Het ontbreken van mogelijkheden om voldoende eten te kopen voor jezelf en je gezin, geldt als een noodsituatie. En in tijden van nood staat niemand alleen, vindt het Rode Kruis. Daarom werkt het Rode Kruis samen met de Voedselbank om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland voldoende te eten heeft.

Met de feestdagen voor de deur, wil het Rode Kruis iets extra’s doen voor de kinderen in arme gezinnen. Alle kinderen die tussen kerst en oud-en-nieuw gebruik maken van de voedselbank, krijgen een cadeautje in het voedselpakket.

Kerstconcert

In de 25 jaar dat het Kerstconcert wordt georganiseerd, is het aantal deelnemende muzikale verenigingen en solisten enorm gegroeid. De verenigingen en solisten komen met name uit Zoetermeer en directe omgeving. Het kerstconcert is een in- en uitloopconcert, de toegang is voor iedereen vrij.

Het kerstconcert start op 15 december om 19.00 uur in de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24. Toegang is gratis.