Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Hulpverleners Zoetermeer ingezet bij brand in Rotterdam
21 april 2014 |

Hulpverleners Zoetermeer ingezet bij brand in Rotterdam

​Op dinsdagmiddag 15 april brak er brand uit in een appartement in Rotterdam. Omdat de brand vlak naast de lift van een seniorencomplex woedde, moesten alle bewoners hun woning verlaten. De mensen werden opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Het Rode Kruis werd ingezet bij de opvang van deze bewoners. Vanuit Zoetermeer waren verschillende hulpverleners aanwezig.

Zorg om medicijnen en huisdieren

In het buurthuis troffen ze vooral oudere mensen aan, die zich zorgen maakten over huisdieren die ze hadden moeten achterlaten en medicijnen die ze voor de avond nodig hadden. De GGD liep af en aan om iedereen te voorzien van de nodige medicatie. Ondertussen zorgden de hulpverleners van het Rode Kruis voor het uitdelen van het avondeten, aangeleverd door het Leger des Heils.

Natuurlijk konden de mensen ook hun verhaal kwijt bij de hulpverleners: de brand en de evacuatie door de brandweer hadden veel indruk gemaakt op de bewoners.

Langdurige inzet

Na een middag in onzekerheid, werd ‘s avonds bekend dat de bewoners niet terug konden naar huis. Een aantal mensen kon gelukkig de nacht doorbrengen bij familie, anderen werden ondergebracht in een hotel.

Omdat de eerste bewoners pas vrijdag terug konden keren naar huis, werden de hulpverleners uit Zoetermeer op donderdag opnieuw ingezet voor een nachtdienst in het hotel. Andere bewoners konden pas na de paasdagen terugkeren naar huis.