Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Deelnemers sociale hulp persen eigen appelsap
8 juni 2013 |

Deelnemers sociale hulp persen eigen appelsap

Op 6 juni bracht een groep van 37 deelnemers en 15 vrijwilligers Sociale Hulp een bezoek aan Fruitbedrijf ‘De Hoenderik’ in Tricht.

De vrijwilligers van het Rode Kruis Zoetermeer-Benthuizen hebben in het kader van eenzaamheidsbestrijding iedere ochtend (ook op zon- en feestdagen) contact met de deelnemers aan de telefooncirkel, om te horen of alles goed met hen gaat en om een praatje te maken. Op die manier kan ook meteen hulp worden ingeschakeld als er iets aan de hand is. Een keer per jaar gaan de deelnemers en vrijwilligers samen op stap.

Op een zonnige donderdagmiddag vertrok de bus vanaf de Bijdorplaan. Na aankomst bij het fruitbedrijf genoten de deelnemers en vrijwilligers op het terras van een kopje koffie met appeltaart. In drie groepen kregen de deelnemers achter op de tractor (met aanhanger) een rondleiding door de boomgaard. Daarnaast leerden de deelnemers hoe ze zelf appelsap konden persen. Natuurlijk kon de versgeperste appelsap meteen geproefd worden. Vanwege het warme weer werd hiervan gretig gebruik gemaakt.  Tien winnaars van de wedstrijd appelsoorten raden kregen bovendien een fles appelsap mee naar huis.

Aan het einde van de middag vertrok de bus huiswaarts en keken de deelnemers terug op een geslaagde dag.