Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Telefooncirkel bezoekt de Riga Ranch
30 juni 2015 |

Telefooncirkel bezoekt de Riga Ranch

​Met een volle bus en prachtig weer vertrokken de deelnemers van de Bijdorplaan om via een toeristische route naar de Riga Ranch in Nieuwveen te gaan. Een van de aanwezigen schreef een verslag.

"De Riga Ranch is een paardenmelkerij. De paardenmelk wordt gebruikt om chocola, likeur en cosmetische producten van te maken.

We werden ontvangen met kannen koffie/ thee en zelfgebakken appeltaart. Daarna kregen we een demonstratie chocola-maken waarbij er volop geproefd mocht worden.

Vervolgens kregen we een glaasje met een slokje paardenmelk om te proeven. Paardenmelk is heel duur, € 10,- per liter en het is niet lang houdbaar. Als je je glaasje leeg had kreeg je een likeurtje om te proeven. Heerlijk!

Toen naar de stallen om te zien hoe de paarden gemolken werden. Heel interessant om te horen en zien hoe dat allemaal in z'n werk gaat, ook met de veulens.

Daarna was er nog gelegenheid om in de winkel, chocola, likeur, cosmetica en andere artikelen met paarden erop te kopen. Hier werd ook volop gebruik van gemaakt.

Om zes uur waren we weer in Zoetermeer, na een hele geslaagde en gezellige middag."