Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws Driehonderd vestjes voor het Rode Kruis
19 augustus 2015 |

Driehonderd vestjes voor het Rode Kruis

Mevrouw Jansen-Dekkers heeft al 300 vestjes gebreid voor het Rode Kruis. Dit doet zij tijdens de soosbijeenkomsten op woensdagochtend aan de Bijdorplaan. “Elke week kijken wij, de deelnemers, met verlangen uit naar de woensdagmorgen”, zegt mevrouw Jansen-Dekkers.

Ze was al deelnemer aan de soos, toen die nog gevestigd was in de oude Schoutenhoek. Daarna verhuisde de soos naar de Bijdorplaan. Na al die jaren gaat ze nog steeds met veel plezier naar de soos. Tijdens het handwerken praten de deelnemers gezellig met elkaar. Zo voorkom je dat mensen eenzaam thuis zitten.

Mevrouw Jansen-Dekkers breit het liefst kindertruitjes en vestjes. Elk breiwerk schrijft ze op in een schriftje: de maten, de wol en de breisteken. De kinderkleertjes worden verkocht en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Daar wordt dan weer nieuwe wol van gekocht, zodat er weer nieuwe vestjes gemaakt kunnen worden.

Naast de soos aan de Bijdorplaan zijn er ook soosbijeenkomsten in de Morgenster, in Rokkeveen en Oosterheem. Op alle locaties zijn nieuwe deelnemers van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen gewoon langskomen voor een kopje koffie, om sfeer te proeven of om meteen mee te doen met de activiteiten.