Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Actueel Nieuws € 1000 voor Serious Request
27 december 2011 |

€ 1000 voor Serious Request

Van 18 tot en met 24 december stond in Leiden het Glazen Huis van 3FM, in het kader van Serious Request. Zoals ieder jaar werd geld ingezameld voor een stille ramp, dit jaar alleenstaande moeders. Ook Rode Kruis Zoetermeer-Benthuizen droeg een steentje bij en doneerde een bedrag van €1000 om alleenstaande moeders in oorlogssituatieste helpen. Een belangrijk deel van deze bijdrage vormde de opbrengst uit de verkoop van handwerk en dergelijke, gemaakt door de deelnemers aan de sociale hulpactiviteiten. Het bestuur heeft die opbrengst aangevuld.

Donderdag 22 december was er een speciale gelegenheid voor Rode Kruisafdelingen om hun bijdragen te overhandigen. Voorzitter Jos Hulst reisde namens afdeling Zoetermeer-Benthuizen af naar Leiden om de cheque te overhandigen. Hij was onder de indruk van de sfeer in de stad: “vanaf het station lagen er rode lopers tot aan de Beestenmarkt, met podia tot in de stationshal.” Heel Leiden stond in het teken van 3FM Serious Request.
De actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis heeft in 2011 een recordopbrengst van € 8,6 miljoen opgeleverd. In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede.