Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeist Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkel

Telefooncirkel

​De telefooncirkel zorgt voor dagelijks contact. Dagelijks een teken van leven kan een gevoel van zekerheid geven. Elke ochtend tussen half negen en negen uur wordt er via een cirkel van dezelfde mensen in een vaste volgorde naar elkaar gebeld. Dus ook in het weekend.

Alles in orde?

Er is dan contact van mens tot mens, gewoon even te horen of alles in orde is en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Het is niet de bedoeling dat er lang gepraat kan worden tijdens het rondgaan van de cirkel. Wanneer mensen dat gezellig vinden, kan het altijd buiten de cirkel om. De cirkel bestaat uit max. 8 personen, zodat een cirkel binnen een half uur rond is. Deelnemen aan de telefooncirkel kost u alleen de gesprekkosten. Er is geen enkele verplichting om verder ergens lid van te zijn.

Voor wie is de cirkel bedoeld:

De telefooncirkel is er voor iedereen.

  • Uit veiligheidsoverwegingen bijv. wanneer u alleen woont.
  • Wanneer u moeilijk de deur uit kunt
  • Wanneer het u of uw familie een veilig gevoel geeft als u dagelijks gebeld wordt. ( bijv.: ook mogelijk alleen tijdens een vakantieperiode van familie of buren)
  • Wanneer u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten. Dit kan soms ontstaan door ziekte , een handicap, leeftijd, na het verlies van een partner,uitgeschakeld zijn uit het arbeidsproces,  verhuizing etc. door deel te nemen aan een telefooncirkel kan men eens met anderen praten en wellicht begrip vinden en aan de ander tonen.

Hoe werkt het:

De cirkel wordt aangestuurd door een begeleider(ster), vrijwilliger van het Rode Kruis. Wanneer een bel – partner de telefoon niet beantwoord, of men maakt zich zorgen over een persoon ,wordt dit direct gemeld aan de begeleider(ster) van die ochtend. Deze begeleider(ster) meldt het gelijk aan een lid van de werkgroep tel.cirkel, die op haar beurt persoonlijk gaat kijken, waarom de telefoon niet wordt beantwoord. De vrijwilligster van de werkgroep zal altijd de nodige maatregelen treffen die nodig zijn wanneer er inderdaad iets aan de hand is. Zij zal altijd bij de persoon zelf blijven totdat er een adequate oplossing is getroffen en de verzorging overgenomen is door deskundigen.

Contactpersonen :

Indien u woonachtig bent in de regio Zeist en deel wenst uit te maken van de telefooncirkel Zeist kunt u contact opnemen met onderstaande personen:

Ellen Molenaar tel: 030 6953642 e-mail : ellenmolenaar1946@gmail.com
Conny Boom-Fermont  e-mail  connyfermont@rsquare.nl


Indien u buiten de regio contact met ons wilt opnemen verzoek ik u contact op te nemen met uw lokale Rode Kruis. Deze vindt u op rodekruis.nl