Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeewolde Actueel Nieuws Rabobank doneert AED
23 augustus 2016 |

Rabobank doneert AED

Rabobank Flevoland doneert AED Rode Kruis Zeewolde 

 

Het Rode Kruis afdeling Zeewolde ontving  maandag 22 augustus een AED, ten behoeve van haar zelfredzaamheidprojecten in Zeewolde. Het levensreddend apparaat dat helpt bij de reanimatie kon worden aangeschaft dankzij een bijdrage van het coöperatiefonds van Rabobank Flevoland.  De AED werd officieel overhandigd aan mevrouw Carla L’Ortye, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zeewolde door mevrouw Anna Zwijnenburg, lid van de commissie Coöperatiefonds van de bank.


Rabobank Flevoland stort jaarlijks een deel van de winst in het Coöperatiefonds. In overleg met een commissie steunt de bank vanuit dit fonds lokale projecten die op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Het is een van de manieren waarop de bank haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en haar leden en klanten toont.

Het Rode Kruis verzorgt de eerstehulpverlening  bij grote en kleine evenementen in Zeewolde.
De AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt ingezet bij een reanimatie en behoort daarom standaard bij de inrichting van de EHBO post. ‘Door de schenking van een AED door het coöperatiefonds van Rabobank Flevoland zijn wij in staat meerdere evenementen per dag te verzorgen’, aldus mevrouw Carla L’Ortye.
 
Het Rode Kruis streeft ernaar, zo veel mogelijk burgers zich ervan bewust te maken, dat zij het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen, door het verlenen van eerste hulp. Het Rode Kruis Zeewolde organiseert hiertoe een groot aantal cursussen voor de burgers van Zeewolde.

Artikel delen?