Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeewolde Actueel Nieuws Cursus EHBO aan baby’s en kinderen
29 augustus 2017 |

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen

 

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Gelukkig ben jij als (gast)ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt? Zorg ervoor dat je jouw kind kunt helpen. 

In februari 2018 wordt er een cursus EHBO aan baby’s en kinderen verzorgd door het Rode Kruis. Met deze cursus worden alle EHBO-vaardigheden verkregen die er nodig zijn voor de EHBO aan baby’s en kinderen.

Tijdens deze cursus leer je hoe je om moet gaan met o.a. verslikking maar ook vergiftiging en huidwonden. Deze ongevallen worden vaak snel geïdentificeerd, maar er zijn ook sluipende en dodelijke kinderziektes. Wat men vaak ziet als een onschuldig griepje, kan in een rap tempo omslaan in een ware nachtmerrie. Om zo’n kinderziekte te herkennen en te voorkomen, wordt dit tijdens de cursus uitvoerig besproken.

De cursus EHBO aan baby’s en kinderen wordt klassikaal gegeven en duurt in totaal acht uur. De cursusdagen zijn gepland op dinsdag 6 febr., 20 febr., 6 mrt. en 20 mrt. Vaak is de cursus zelfs gratis omdat een EHBO-cursus meestal wordt vergoed door uw zorgverzekeraar in het aanvullend pakket. Na afloop van de cursus krijgt u een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen, dat ook goedgekeurd is door de rijksoverheid.

Deelnemen kan door te mailen naar: clortye@rodekruis.nl.

Direct inschrijven: https://shop.rodekruis.nl/cursus-eerste-hulp-aan-babys-en-kinderen en scroll naar de datum en de locatie Zeewolde.

Artikel delen?