Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeewolde Actueel Nieuws Coop Rode Kruis Fonds 2016
24 september 2016 |

Coop Rode Kruis Fonds 2016

Weer zeven Rode Kruis certificaten dankzij COOP-Rode Kruis fonds

 

Op zaterdag 24 september reikte voorzitter Carla L’Ortye van het Rode Kruis aan zeven jongeren uit Zeewolde het certificaat uit dat hoort bij de workshop EHBO aan kinderen. Het was voor de vijfde keer dat het Rode Kruis dankzij steun van het COOP-fonds een gratis cursus kon organiseren gericht op jongeren.

De zeven deelnemende dames hadden allemaal als achtergrond gemeen dat ze studeren voor een baan in de gezondheidszorg (verloskunde / verpleegkunde / logopedie) of vanuit hun vrije tijd (de oppascentrale) veel met baby’s of kinderen te maken hebben.
Tijdens de workshop kwamen zaken aan de orde als verslikking en verstikking bij kinderen, bewusteloosheid, brandwonden en vergiftiging. De deelnemende jongeren waren het er allemaal over eens dat de workshop een welkome aanvulling op hun dagelijkse praktijk of studie was. Dat kwam zeker ook omdat de instructeur diverse vragen beantwoordde die niet op het programma stonden, maar waaraan kennelijk wel aandacht moest worden besteed. Diverse jongeren overwegen dan ook om hier een vervolg aan te geven en een complete (ook gratis) cursus EHBO bij het Rode Kruis te gaan volgen.

Door de steun van het COOP-fonds blijft het Rode Kruis Zeewolde in staat om de komende maanden opnieuw gratis trainingen aan jongeren tot 21 jaar aan te bieden. De eerste mogelijkheid dient zich meteen al op zaterdag 8 oktober aan. Dan wordt de training Reanimatie + AED gegeven. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De cursus wordt gegeven in het gebouw van De Meermin, van 9:00 – 1:.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mailbericht te sturen naar clortye@rodekruis.nl

Artikel delen?