Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeewolde Actueel Nieuws Coop Rode Kruis Fonds
2 juni 2016 |

Coop Rode Kruis Fonds

Unieke actie COOP maakt gratis Rode Kruis cursussen mogelijk                                                                                                                                           

Dankzij een aanzienlijke gift van € 5.000,00 uit het COOP Rode Kruis Fonds kan het Rode Kruis Zeewolde diverse gratis cursussen aanbieden aan jongeren van 14 t/m 21 jaar.  Zowel in het voorjaar als najaar kan  het Rode Kruis Zeewolde daardoor cursussen Reanimatie + AED en de workshop EHBO aan baby’s en kinderen organiseren. Dankzij de financiële support kost het jongeren niets om deel te nemen en kan het Rode Kruis Zeewolde bovendien haar trainingsmateriaal aanzienlijk uitbreiden. Marjan Verduijn, van COOP Verduijn Zeewolde, overhandigde voorzitter Carla L’Ortye van het Rode Kruis Zeewolde symbolisch de donatie, waarmee de wervingscampagne deze week van start is gegaan. 


Meer informatie over het cursusaanbod en aanmelden als u hierboven op de knop ‘cursussen’klikt.

Het COOP Rode Kruis Fonds kwam tot stand doordat de gezamenlijke COOP-vestigingen in Nederland per aangeschaft boodschappenpakket € 1,- in een fonds stortten. Alle lokale afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis mochten vervolgens plannen indienen op het gebied van zelfredzaamheid. De meest creatieve plannen zouden in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit het fonds. In januari was de eerste juryronde, waarbij het plan van het Rode Kruis Zeewolde werd beoordeeld naast dat van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

2 nieuw EHK jongeren.jpg 2 nieuw REA jongeren.jpg

Marjan Verduijn, mede-eigenaar van de COOP-supermarkt in het Horsterveld, heeft vanaf het begin van harte meegewerkt aan het tot stand komen van het idee om juist jongeren centraal te stellen. Net als initiatiefneemster Gerrie Blokker van het Rode Kruis Zeewolde is zij blij verrast dat het fonds nu alle geplande cursussen gratis mogelijk maakt. Vooral aan jongeren die niet zoveel te besteden hebben, biedt het COOP Rode Kruis Fonds nu een uitgelezen kans om kennis op te doen die op verschillende manieren nuttig kan zijn.

Artikel delen?