Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weststellingwerf Wat kunt u doen Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Weststellingwerf zijn veel vrijwilligers actief. Zij verlenen hulp in Weststellingwerf en omstreken en worden daarbij ondersteund door een beroepsapparaat. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij grote evenementen. 

 
Waarom wordt je vrijwilliger?
De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.

 
Wat kun je doen bij het Rode Kruis Weststellingwerf?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Weststellingwerf. Hieronder een paar voorbeelden.

 
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
-    Collectant
-    Bestuurslid
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op de vacaturesite.
 
Word vrijwilliger!
 
Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Wilt u weten hoe u mee kunt werken aan onze hulp?
 
Met ambassadeurs als Irene Moors, Humberto Tan, Floortje Dessing, Eric Corton en Yfke Sturm is het Nederlandse Rode Kruis een organisatie actief sinds 1867. Het Rode Kruis is met ruim 97 miljoen vrijwilligers in 186 landen de grootste humanitaire organisatie in de wereld.
 
Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Weststellingwerf is met haar werkzaamheden sterk gericht op de regionale situatie. Ongeveer 40 vrijwilligers zetten zich balangeloos en vrijwillig in voor diverse activiteiten.
 
 
Bijzondere vakanties
Reis een week als vrijwilliger mee om zieken en gehandicapten een onvergetelijke vakantie te bezorgen in binnen- en buitenland. Grote kans dat u vaker meewilt.
 
Eerste hulp en rampenhulp
Tijdens evenementen zoals de Elfstedentocht, paardenconcoursen, sportwedstrijden, wandeltochten bieden we Eerste Hulp. Voor rampenhulp zijn er speciale SIGMA teams die aanvullende medische assistentie bieden. Ook u kunt iets betekenen voor een ander.
Rode Kruis vliegbasis.JPG

Sociale activiteiten
Door het organiseren van sociale hulpactiviteiten willen we het sociale isolement van mensen doorbreken. Activiteiten voor jongeren, ouderen, allochtonen, mensen met een handicap of chronische ziekte. Het levert nieuwe contacten op.
 
Besturen
Leidinggeven of coördineren zit u in het bloed? Om alle ‘radertjes’ soepel te laten draaien heeft het Nederlandse Rode Kruis allerlei vrijwilligerstaken op bestuursgebied.
 
Opleidingen
Ook dat hoort bij vrijwilliger zijn. Bij het Nederlandse Rode Kruis is veel aandacht voor (bij)scholing en themabijeenkomsten waarvoor gastsprekers en andere deskundigen worden uitgenodigd. Uw kennis wordt vergroot.
 
 
 Wij vragen van u:
·                een goede motovatie
·                gratis een Eerste Hulp, Reanimatie en AED cursus te volgen
·                aanwezig te zijn op de cursusavond (maandag) aan de Oppers in Wolvega
·                minimaal 6 x per jaar inzetbaar te zijn bij evenementen (dus tijd beschikbaar)
 
U kunt van ons verwachten:
·                een professionele opvang en begeleiding
·                gratis opleidingen
·                W. A. verzekering voor de momenten dat u inzetbaar bent bij activiteiten
·                plezierige groepsbijeenkomsten met o.a. gastsprekers
 
Interesse en wil je meer weten? Laat je informeren:
0561-616957
Of vul dit formulier in.