Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Wat kunt u doen Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Ben je op zoek naar een boeiende stageplek waarbij je mensen kunt helpen? De maatschappelijke stage is verplicht voor alle scholieren van het voortgezet onderwijs. En het maakt niet uit in welke klas je zit of welke studierichting je volgt, er zijn altijd manieren om anderen te helpe‚Äčn.

EHBO Diploma halen
Je kunt in het kader van je maatschappelijk stage, je EHBO-diploma halen. Ideaal als je later de verpleging in wil of bijvoorbeeld arts wilt worden. Maar ook als je dit niet wilt worden, is het altijd meegenomen.  Je stage duurt 2 jaar, waarbij je om de week op maandagavond EHBO-les krijgt en gastcolleges over allerlei onderwerpen. Verder krijg je een kijkje in een ziekenhuis, ambulance en kun je helpen op evenementen. Ook worden er sociale activiteiten met ouderen ondernomen en met elkaar (bv een gezellig avondje bowlen).  Na twee jaar doe je examen en krijg je het EHBO-B diploma, een officieel diploma waar je veel aan kunt hebben in latere opleidingen en beroepen. Bij het Rode Kruis werken alleen maar vrijwilligers die jou met enthousiasme kunnen vertellen wat zij doen!

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf een goed idee om bij het Rode Kruis je maatschappelijke stage te doen? Neem dan contact met Marja van Heijningen, via 0174-628019 of stuur een e-mail