Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Wat kunt u doen Collecte

Collecte

​​
Het plaatselijke Rode Kruiswerk is niet alle dagen zichtbaar, maar wij zorgen voor opleiding en training van vrijwilligers die hulp kunnen bieden bij calamiteiten, waarbij ook zo mogelijk jeugdvrijwilligers worden ingezet. Ook sociale hulp wordt geboden aan ouderen en minder validen. We helpen de vakanties voor zieken mogelijk worden, we organiseren sociale activiteiten voor gehandicapten en ouderen. Waar mogelijk geven we EHBO-lessen op maat of leren we mensen zolang mogelijk voor zich zelf te kunnen zorgen. Dit alles kost geld.

Ons werk in binnen- en buitenland is mogelijk dankzij de giften van particulieren, bedrijven en instellingen. De jaarlijkse collecte in juni vormt een belangrijke bron van inkomsten. In 2014 werd bijna €20.000 opgehaald!! 

​Collecteren is een kleine moeite, en u kunt er veel mee betekenen voor het Rode Kruis. We zoeken daarvoor nog collectanten die een paar uurtjes met ons gaan collecteren. Helpt u mee?

De collecteweek in 2015 is week 25 die loopt van 15 t/m 20 juni. 
​Dit jaar zal de deurcollecte gehouden worden in Naaldwijk, ’s-Gravenzande, Heenweg, Monster, Ter Heijde, Kwintsheul, Wateringen, De Lier en Maasdijk. We hebben plaats voor ruim 350 collectanten.

We zoeken de hulp van wijkhoofden en collectanten.

Een wijkhoofd treedt op als contactpersoon tussen de 10 á 15 collectanten in je wijk en de organisatie. Je hoeft niet zelf collectanten te werven, want je hebt uitsluitend contact met mensen die ooit hun medewerking al hebben toegezegd en of al eerder collectant zijn geweest. Eens per jaar bel je deze collectanten na om hun beschikbaarheid voor dat jaar vast te stellen. Je helpt met het uitdelen en ophalen van de bussen, je assisteert met het opstellen van de looproutes in je wijk.

Als collectant(e) krijg je een looproute van 80-120 adressen, zoveel mogelijk in de omgeving waar je woont. Je bent hier ca. 2 uur mee bezig.
  • In Heenweg zoeken we nog 3 collectanten.
  • In Naaldwijk is ook nog een vacature van wijkhoofd, omgeving Opstal.
  • ​In Maasdijk starten we met de deurcollecte voor het eerst in 2015. Hier zoeken we 15 collectanten + 1 wijkhoofd.
  • In Wateringen, (centrum, Hofpark eo) zoeken we nog 2 wijkhoofden.
  • In de alle kernen kunnen we nog collectanten gebruiken.
Wie durft deze uitdaging aan te gaan???????

​​Meer informatie of aanmelden?
Neem dan contact op met Simon de Bes via 0174-629570 of stuur een e-mail. ​​