Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties zijn bedoeld voor mensen die vanwege ziekte, handicap, leeftijd of door sociale omstandigheden niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Het Rode Kruis beschikt hiervoor over verschillende hotels en het vakantieschip de Henry Dunant.
 
De vakanties van het Rode Kruis duren een midweek, van maandag t/m zaterdag. Door het verenigings​kantoor van het Rode Kruis wordt aan de afdeling Westland een aantal plaatsen in de vakantieweken toegewezen, verdeeld over de verschillende locaties. 
 
Vakantieschip J.  Henry Dunant 
Welkom aan boord! Op de J. Henry Dunant kunt u genieten van een zorgeloze vakantie. U ziet het landschap aan u voorbijtrekken en geniet ondertussen van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip. Twee keer per week legt de J. Henry Dunant vroeg in de middag aan in een van de havenstadjes die we bezoeken. U kunt dan lekker gaan winkelen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Een vrijwilliger zal u vergezellen, maar u kunt natuurlijk ook alleen of met een reisgenoot op stap. 
 
Hotel IJsselvliedt 
In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel. Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen. Uw verblijf hier is een combinatie van natuur, cultuur en pure verwennerij. En dat allemaal in een sfeervolle omgeving die nog de ambiance van vervlogen dagen uitademt.

Hotel De Valkenberg  
Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving waar nog reeën en dassen leven en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord bij uitstek. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van uitstapjes.

Algemene voorzieningen
De accommodaties van het Rode Kruis zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers en bedlegerige patiënten. Verder vind u er:
  • ruime gangen, liften, 2-persoonskamers/hutten, voorzien van alarminstallaties
  • aangepaste douches en toiletten
  • hoog / laagbedden en standaard rolstoelen
  • rookvrije ruimtes
  • zuurstofapparatuur
Aanmeldingsprocedure
Heeft u zelf behoefte aan deze vorm van vakantie of kent u iemand in uw omgeving die daarmee gebaat zou kunnen zijn? 
Dan kunt u contact opnemen met :

Mevr. Elly​ van den Bosch, tel. 0174-625702, voor Naaldwijk, Maasdijk en Honselersdijk
Mevr. A. Meijboom, tel. 0174-246362, voor Monster en Poeldijk
Mevr. D. Raasveld, tel. 0174-415527, voor ‘s-Gravenzande
Of stuur een e-mail​