Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Naaldwijkse avondvierdaagse 2012
9 juni 2012 |

Naaldwijkse avondvierdaagse 2012

Afgelopen week vond de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats in Naaldwijk. Onder de 620 deelnemers waren ook dit jaar weer mindervalide deelnemers aanwezig, met hulp van vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Westland-West. Zo krijgen ook deze mensen de kans om mee te doen. De groep van 22 mindervaliden en 18 vrijwilligers leggen elke avond 5 km af door Naaldwijk. 

Avondje uit
Mevrouw Van Egmond, zelf zittend in een elektrische rolstoel, nam 23 jaar geleden het initiatief: “Ik heb aan het Rode Kruis gevraagd of ze ons konden helpen bij de avondvierdaagse. Elk jaar bel ik weer rond wie er mee wil doen. Het eerste jaar waren we met zes deelnemers en dit jaar met maar liefst 22! Voor ons zijn dit echt avondjes uit, met dank aan het Rode Kruis.” De
deelnemers zitten in elektrische rolstoelen, scootmobielen, handgereden rolstoelen of met rollators. De groep is begeleidt door 18 vrijwilligers, waarvan tien van het Jeugd Rode Kruis. Mevrouw Haring, 76 jaar,  is slechtziend en zit in een handgereden rolstoel: “Het is geweldig dat het Rode Kruis ons hier mee helpt, ik vind het vooral leuk dat ook leden van het Jeugd Rode Kruis meegaan. Je houdt soms je hart vast als je weer een keer per ongeluk hard de stoep af wordt gereden, maar daar leren ze ook weer van. Ik heb 13 keer met mijn scootmobiel meegedaan, maar door mijn slechte ogen gaat dat niet meer. De laatste twee jaar wordt ik gereden.” Mevrouw Haring is dit jaar gereden door de 15- jarige Kevin Woelders, hij is scholier aan het Flora Collega. “Ik vind het leuk om mee te doen en zo mevrouw Haring te helpen bij de avondvierdaagse. Dit was de tweede keer dat ik meedeed”, aldus Kevin. Elk jaar rijdt er ook een auto van het Rode Kruis in met daarin EHBO materialen en een reserve rolstoel. “Vrijdagavond hebben we voor het eerst in 23 jaar de reserve rolstoel in moeten zetten. Eén​ van de rolstoelen reed lek en gelukkig konden we deze meneer dus wel verder laten rijden in de reserve rolstoel”, aldus Leen Valstar, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Westland-West.