Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Jeugdleden bowlen met gehandicapten
20 november 2012 |

Jeugdleden bowlen met gehandicapten

​Zaterdag 17 november ​is er door zes jongeren van het Nederlands Rode Kruis, afdeling Westland-West geholpen met bowling wedstrijden voor mensen met een beperking. Deze middag werd georganiseerd door het SGK​, die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt. 

Bowlingmiddag
Jaarlijks worden door het SGK bowlingwedstrijden georganiseerd in bowlingcentrum Ockenburg. Elk jaar helpen ook weer jeugdleden van het Rode Kruis Westland-West mee om de wedstrijden te begeleiden. Totaal werd er door 72 mensen met een beperking deelgenomen aan de bowlingwedstrijden. De jeugdleden hielden in de gaten wie er aan de beurt was en gaven elke keer een seintje als de volgende deelnemer mocht gaan gooien en op welke baan dit mocht. Af en toe kwamen ballen nog wel op de verkeerde baan en moesten wat tranen van deelnemers gedroogd worden. Tijdens de prijsuitreiking ontvingen ook de jongeren een pluim voor hun werk tijdens de middag. 

Ook bij het Jeugd Rode Kruis?
Ben je tussen de 12 en 15 jaar en wil je ook met een groep jongeren les krijgen in eerste hulp en sociale/maatschappelijke projecten uitvoeren? En daarnaast ook samen activiteiten ondernemen, zoals bowlen? Meld je  dan nu aan via jeugd@rodekruisww.nl. Wil je eerst meer informatie, bel dan met Arjan Koppens  (06) 19842387 of Marja van Heijningen (0174) 628019 of stuur een email. Met de E.H.B.O. lessen kun je ook punten verdienen voor je maatschappelijke stage.​