Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Jeugdleden behalen EHBO B diploma
16 mei 2012 |

Jeugdleden behalen EHBO B diploma

Maandag 14 mei jl. hebben zes jongeren van het Jeugd Rode Kruis het EHBO B-diploma behaald. Dit diploma is speciaal voor jongeren die nog geen zestien jaar zijn. De jongeren hebben t​wee jaar lang lessen gevolgd bij Rode Kruis afdeling Westland-West en de examens met een voldoende afgesloten. De geslaagden zijn Anne vd Bos, Mike Helderman, Willem Hoogenvoorst, Jennifer Hulters, Ruby van Rooijen, Jelle Witvliet.

EHBO B diploma
Dit diploma is speciaal voor jongeren die nog geen zestien jaar oud zijn. De zes jongeren die het diploma EHBO B hebben behaald, hebben hiervoor twee jaar lang cursus avonden gevolgd. Door Arjan Koppens en Marja van Heijningen zijn er om de week zowel theorie- als praktijklessen gegeven. De jongeren leren tijdens de avonden hoe ze eerste hulp kunnen verlenen bij verwondingen als slagaderlijke bloedingen, hoe ze een slachtoffer stabiel draaien en gerust stellen, maar ook wat ze beslist niet moeten doen bij een ongeval. Naast de lessen, zijn er ook gastsprekers geweest. Zo is er iemand komen vertellen over het verzorgen van ouderen en iemand over het verzorgen van minder validen. Verder zijn er ook instellingen bezocht, zoals de brandweer, ambulancedienst en een ziekenhuis. Na het B-diploma is het mogelijk om nog verder te leren. De jongeren krijgen dan bijvoorbeeld portofoon training en leren ze omgaan met een AED bij een reanimatie.

Ook bij het Jeugd Rode Kruis?
Ben je tussen de 12 en 15 jaar en wil je ook met een groep jongeren les krijgen in eerste hulp en sociale/maatschappelijke projecten uitvoeren? En daarnaast ook samen activiteiten ondernemen, zoals bowlen? Neem dan contact op met Marja van Heijningen via (0174) 628019 of Arjan Koppens via   (06) 19842387 of stuur een e-mail

In september start het nieuwe seizoen. Met de E.H.B.O. lessen kun je ook punten verdienen voor je maatschappelijke stage.