Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Jeugdleden behalen diploma
1 juni 2013 |

Jeugdleden behalen diploma

Afgelopen week hebben Nick, Maxine en Robin van het Jeugd Rode Kruis het EHBO B-diploma behaald. Dit diploma is speciaal voor jongeren die nog geen zestien jaar zijn. De jongeren hebben twee jaar lang lessen gevolgd bij Rode Kruis afdeling Westland-West en de examens met een voldoende afgesloten.

EHBO B diploma
Dit diploma is speciaal voor jongeren die nog geen zestien jaar oud zijn. De drie jongeren die het diploma EHBO B hebben behaald, hebben hiervoor twee jaar lang cursus avonden gevolgd. Door Arjan Koppens en Marja van Heijningen zijn er om de week zowel theorie- als praktijklessen gegeven. De jongeren leren tijdens de avonden hoe ze eerste hulp kunnen verlenen bij verwondingen als slagaderlijke bloedingen, hoe ze een slachtoffer stabiel draaien en gerust stellen, maar ook wat ze beslist niet moeten doen bij een ongeval. Naast de lessen, zijn er ook gastsprekers geweest. Zo is er iemand komen vertellen over het verzorgen van ouderen en iemand over het verzorgen van minder validen. Verder zijn er ook instellingen bezocht, zoals de brandweer, ambulancedienst en een ziekenhuis. Na het B-diploma is het mogelijk om nog verder te leren. De jongeren krijgen dan bijvoorbeeld portofoon training en leren ze omgaan met een AED bij een reanimatie.

Ook bij het Jeugd Rode Kruis?
Ben je 13 jaar of ouder en wil je ook met een groep jongeren les krijgen in eerste hulp en sociale/maatschappelijke projecten uitvoeren? En daarnaast ook samen activiteiten ondernemen, zoals bowlen? Meld je  dan nu aan via communicatie@rodekruisww.nl​. Wil je eerst meer informatie, bel dan met Arjan Koppens  (06) 19842387 of Marja van Heijningen (0174) 628019 of stuur een email. In september start het nieuwe seizoen. Met de E.H.B.O. lessen kun je ook punten verdienen voor je maatschappelijke stage.