Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Demonstratieavond Jeugd Rode Kruis
10 mei 2012 |

Demonstratieavond Jeugd Rode Kruis

Op maandag 7 mei jl. vond in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk de jaarlijkse Jeugd Rode Kruis demonstratieavond plaats. Tijdens deze avond lieten de jongeren aan hun ouders zien wat ze  tijdens de cursus leren. Met behulp van Lotusslachtoffers werden verschillende situaties nagebootst. De ouders waren erg onder de indruk wat hun kinderen in korte tijd hebben geleerd.

Demonstratieavond
Tijdens deze avond krijgen de jongeren verschillende casussen om te laten zien wat ze geleerd hebben. Zo kregen de jongeren een casus waarbij diverse mensen een huis aan het versieren waren. Plots was er een harde knal,

waardoor iedereen erg schrok. Hierdoor schoot een persoon uit met cake snijden en snee in zijn vinger. Een ander bleef met zijn hand aan een spijker hangen bij het versieren van de muur. En zo waren er nog een aantal gewonden. De jongeren lieten zien hoe ze met de gewonden omgaan en eerste hulp verlenen. De ouders van de jongeren zien tijdens deze avond wat de jongeren gedurende het jaar geleerd hebben. De jongeren hebben om de week les gekregen in eerste hulp, maar daarnaast zijn er ook sociale activiteiten uitgevoerd en zijn er gastsprekers geweest. Zo was er een gastcollege van een dove mevrouw die zichzelf redt me gebarentaal en liplezen. 

Ook bij het Jeugd Rode Kruis?
Wil je ook met een groep jongeren les krijgen in eerste hulp en sociale/maatschappelijke projecten uitvoeren? En daarnaast ook samen activiteiten ondernemen, zoals bowlen? Stuur dan een e-mail​. Wil je eerst meer informatie, bel dan met Marja van Heijningen via (0174) 628019. In september start het nieuwe seizoen. 
​​​