Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westland Actueel Nieuws Collectanten gezocht!
27 april 2013 |

Collectanten gezocht!

Afdeling Westland-West van het Nederlandse Rode Kruis zoekt collectanten voor de komende collecteweek. Van 10 t/m 15 juni gaan in Nederland duizenden mensen op pad om te collecteren voor het Nederlandse Rode Kruis. Ook in het Westland gaan bijna 200 collectanten op pad om te collecteren voor het lokale Rode Kruis. Voor verschillende kernen in de gemeente Westland is de afdeling nog op zoek naar collectanten. Er wordt nog gezocht naar collectanten in de volgende kernen:
- Naaldwijk 8 collectanten
- ‘s-Gravenzande 11 collectanten 
- Heenweg 2 collectanten
- Monster/Ter Heijde 4 collectanten

Wat houdt collecteren in?
De collectant krijgt ongeveer 100 adressen die de collectant tijdens de collecteweek afloopt. De dag en tijdstip kunnen door de collectant zelf bepaalt worden. Het collecteren kost totaal slechts 2 tot 3 uur. Binnen enkele weken na afloop van de collecteweek ontvangt de collectant een bericht wat hij/zij heeft opgehaald. 

Aanmelden?
Wilt u collecteren tijdens de collecteweek? Meld u dan aan via een email naar collecte@rodekruisww.nl of bel met 0174-629570.

Waar wordt de collecte opbrengst aan besteed?
Bij een conflict of een ramp in Nederland is het Nederlandse Rode Kruis direct ter plaatse en wordt er Eerste Hulp verleent en gezorgd voor de eerste basisbehoeften, dit vergt opleiding en oefening. Op lokaal niveau worden leden van het Rode Kruis hier continue voor getraind. Minder bekend, maar net zo belangrijk zijn de Sociale- en Eerste Hulp in Nederland. Ook dit wordt door lokale afdelingen georganiseerd, zo ook door afdeling Westland-West. Ook is er in het Westland een jeugdafdeling van die ondersteuning zoekt wanneer ze bijvoorbeeld gaan zwemmen of bowlen met gehandicapten. Om dit alles te kunnen realiseren heeft de afdeling geld nodig voor onder meer materialen en opleidingen van hulpverleners en voor activiteiten die we organiseren voor zieken, gehandicapten, bejaarden en voor mantelzorgers. Kortom voor mensen die een beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken omdat ze niet zo goed uit de voeten kunnen of eenzaam zijn of omdat ze dat gewoon een beetje verdienen. De opbrengst van de collecteweek komt volledig ten goede aan de afdeling Rode Kruis Westland-West.