Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westerveld Nieuws Meer dan Handen Awards
8 juli 2011 |

Meer dan Handen Awards

Rode Kruis Afdeling Westerveld krijgt "Meer dan handen award" voor Passie en Competentie

Vrijdag 1 juli heeft wethouder Anry Kleine Deters van de Gemeente Westerveld de "Meer dan Handen" Awards uitgereikt. Deze prijzen werden uitgereikt als deel van het jaar voor de vrijwilliger. Drie organisaties ontvingen elk een cheque van € 500,-:  Het Rode Kruis afdeling Westerveld, het Diaconaal Fonds Westerveld en de Bezoekersgroep 75+.
De winnaars kregen hun prijs voorafgaand aan een voorstelling van Hamlet in het Shakespearetheater in Diever aangeboden aan bijna duizend vrijwilligersWesterveld.
 
Foto Gerrit Boer

De Winnaars

Het Rode Kruis Westerveld werd winnaar in de categorie Passie en Competentie. Vooral de telefooncirkel vond de jury een erg goed initiatief. Via deze telefooncirkel bellen vrijwilligers dagelijks met deelnemers om te informeren of alles goed is en of er hulp nodig is die dag.
 
 
Dit zorgt voor een goede sociale controle. Ook de bijzondere vakanties in Elsloo kregen de aandacht. Er zijn nl. ook nog gezinnen in Westerveld die, door gebrek aan fondsen niet op vakantie kunnen. Voor hen organiseert het Rode Kruis in de herfstvakantie een vakantieweek in Elsloo.  Mede door deze bijdrage zou het mogelijk zijn enkele kinderen uit Westerveld deze vakantie te bezorgen.
Het Rode Kruis in Westerveld is zeer actief  in het taakveld Sociale Hulp. Meer dan 100 vrijwilligers staan elke dag gereed om de inwoners van Westerveld bij te staan, mochten zij hulp nodig hebben. Deze bereidheid en de Passie en Competentie waarmee deze vrijwilligers hun werk uitvoeren was voor de Gemeente Westerveld een reden de prijs aan het Rode Kruis toe te kennen.
De winnaars kunnen  genomineerd worden voor de landelijke ""Meer dan Handen"Awards, welke in het najaar zullen worden uitgereikt.