Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westerveld Nieuws Tweede KICI container geplaatst in Dwingeloo
14 maart 2011 |

Tweede KICI container geplaatst in Dwingeloo

‚Äč

In Dwingeloo  is de tweede KICI-kledingcontainer geplaatst ten bate van het Rode Kruis.  Naast de  kledingcontainer van KICI bij Ontmoetingscentrum De Veldkei" aan de Veldkamp, staat er nu ook  een container bij tuincentrum Boerhof aan de Honingvlaken te Dwingeloo en we hopen dat er gedurende de volgende maanden nog meer containers bij komen. Let u op deze website. We houden u op de hoogte.
Iedereen kan hier gebruikte kleding en schoeisel in kwijt. Textiel en schoeisel dat herbruikbaar is wordt verkocht en krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en Oost-Europa. De opbrengst komt in de vorm van donaties 100% ten goede van het Rode Kruis .
Sinds september 2009 heeft het Nederlandse Rode Kruis een unieke samenwerking met Stichting KICI kledinginzameling. KICI zamelt al sinds 1975 tweedehands kleding en schoeisel in voor het goede doel. Dit via kledingbakken in veel gemeenten, huis-aan-huis inzamelrondes en inzamelacties. Sinds 2009 is het Nederlandse Rode Kruis hoofdbegunstigde van KICI. Met de opbrengsten kunnen plaatselijke afdelingen activiteiten bijvoorbeeld in het kader van eenzaamheidsbestrijding en 1e Hulp financieren.