Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Westerveld Dit doen we Samen op de duofiets

Samen op de Duo Fiets valt in de prijzen

​“Samen op de Duofiets" was één van de 3 genomineerden voor Nationale Sociale Hulpprijs van het Nederlandse Rode Kruis. Op 11 december 2010 zijn in Den Haag de winnaars bekend gemaakt en het Drentse fietsproject was één van de runner-ups en heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen, een prachtig resultaat.

 
Sociale Hulpprijs 2010 037.jpg
Het succesvolle project, Samen op de Duo Fiets is een initiatief van Martin Jacobs uit Vledder en is tijdens de zomer van 2009  van start gegaan. 
Want wat is er mooier dan op de fiets de prachtige nationale parken die de Gemeente Westerveld rijk is te verkennen!
Maar wat als je dat niet meer alleen kunt; blijf je dan thuis en fiets je niet meer?
In Westerveld niet: Je belt Martin Jacobs en zijn team en kunt er weer heerlijk op uit.
Men beschikt inmiddels over 6 prachtige duofietsen met trapondersteuning, ruim 40 (getrainde) vrijwilligers, die er minstens drie keer per week met de duofiets op uit gaan.

Samen fietsen

Kan men zelf nog fietsen, maar durft men dat niet alleen? Dan doe je gezellig mee met je eigen fiets of fietst mee op een tandem.
Er wordt gefietst van maart tot en met oktober vanuit de dorpen Vledder, Havelte en Diever en onderweg gaat men gezellig koffie en/of thee drinken.
Natuurlijk, het is heerlijk om weer te kunnen fietsen, maar dit project is zo veel meer. De gezelligheid, het doorbreken van het sociale isolement, je hoort er weer bij en je wereld wordt weer een stukje groter.
 

Samenwerking

In het project “Samen op de Duo Fiets” werken de Stichting Welzijn Meppel/Westerveld, de Stichting Ouderenbeleid Westerveld en het Rode Kruis Afdeling Westerveld nauw samen.
Het Rode Kruis heeft het belang van dit project onderkent. Een project dat niet alleen de hulpvragers, maar ook de vrijwilligers heel veel plezier en voldoening geeft, en daarmee één van de meest geliefde recreatieve activiteiten voor ouderen in deze regio is geworden.

Meer fietsprojecten

In andere delen van Drenthe is dit succes niet onopgemerkt gebleven en op diverse plaatsen worden initiatieven ontwikkeld om ook  fondsen te gaan werven voor duofietsen en ook een fietsproject op te starten.
De  mensen van het fietsproject in Westerveld zijn blij en trots op de prijs, die werd  uitgereikt in bijzijn van Prinses Margriet en Prins Pieter Christiaan. _rodekruislrvsocialehulpprijs04klein.jpg