Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weert Nieuws Welkom Winkel in Weert
25 september 2015 |

Welkom Winkel in Weert

​​​Het COA heeft een noodopvang, later een Asiel Zoekers Centrum voor ca. 1000 vluchtelingen geopend in de voormalige van Horne kazerne in Weert.

Het Rode Kruis Weert hielp met een Welkom Winkel voor verstrekking van kleding en dergelijke aan de vluchtelingen.


Locatie

De Welkom Winkel van het Rode kruis was van 15 september tot 1 dec. 2015 gehuisvest in gebouw 19 op het AZC terrein (de voormalige van Horne kazerne).

De missie is volbracht

Het zit erop. Het Rode Kruis heeft op 1 december het gebouw, waarin de WelkomWinkel op het terrein van de Van Horne Kazerne was gevestigd, weer teruggegeven aan het COA. De vele vrijwilligers - ruim 200 – die onder de vlag van het Rode Kruis deze WelkomWinkel hebben gerund kijken met trots en weemoed terug op de achterliggende periode van twee en een halve maand. Trots omdat zij, gestart met een leeg gebouw, erin zijn geslaagd om een winkel op poten te zetten met een breed assortiment, die 1000 vluchtelingen van kleding, schoeisel en andere artikelen heeft voorzien.

Was dit het dan? Wel voor het Rode Kruis. Deze organisatie verleent noodhulp en met het verstrekken van het basispakket aan kleding, schoenen etc. mag deze taak als vervuld worden beschouwd. De slogan van het Rode Kruis luidt: “In tijden van nood staat niemand alleen”. Na de grote actie voor de vluchtelingen blijft het Rode Kruis afd. Weert paraat voor hulp en inzet waar dit nodig is.

 


Bedankt mensen!


Rode Kruis vluchtelingenhulp

Op de website van het Nederlandse Rode Kruis http://hulpvoorvluchtelingen.nl/ kunt u meer lezen over andere Welkom winkels en andere vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.


Welkom winkel in de pers

Weert de Gekste
Dagblad de Limburger
Gemeentewijzer Weert
1Weert
L1 televisie en L1 radio