Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weert Nieuws EHBO-ers op bikes !
10 november 2013 |

EHBO-ers op bikes !

​​​EHBO-ers Rode Kruis Weert, de fiets op !

​EHBO-ers van het Rode Kruis te Weert zijn sinds 9 nov. 2013 Uitgerust met 4 ATB fietsen. 

Het Rode Kruis zet Bike-teams in op grote evenementen.


Het Rode Kruis te Weert zet vanaf 9 november een 2 heuse ` EHBO Bike-Teams ´ in op grote , uitgestrekte evenementen. De bikes maken het de EHBO-ers van het Rode Kruis Weert, mogelijk om snel ter plekke te zijn en levens te redden.
Elke week worden er namelijk buiten het ziekenhuis, thuis, op het sportveld en op evenementen, 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Tijdens een hartaanval is het van belang snel te kunnen ingrijpen of de gevolgen zijn onomkeerbaar en het slachtoffer overlijdt. Snelle reanimatie (beademen en hartmassage) in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk. Ook andere levensbedreigende situatie kunnen zich voordoen en EHBO bikers kunnen snel, voordat hulpdiensten ter plaatse kunnen zijn, levensreddende handelingen verrichten.

Het Rode Kruis wilt snel, flexibel en adequaat handelen in levensbedreigende situaties op grote evenementen. De bikes zijn dan ook uitgerust met o.a. een ultra kleine, automatische externe defibrillator (AED) die het hart één of zo nodig meerdere krachtige stroomstoten toedient. De overlevingskans van slachtoffers kan zo enorm worden verhoogd. Op de fiets is men sneller en flexibeler inzetbaar en dit bevordert ook de effectieve samenwerking met de andere hulpverleners en met de Politie.

Het Rode Kruis te Weert kreeg 2 van de 4 bikes op 8 november gesponsord door de Bedrijvencompetitie 'De Greep naar de Hoorn' te Weert.
Sinds 9 november werden 8 EHBO-ers getraind do​or politie-bikers uit Rotterdam.

Zie je jezelf als `​EHBO-Biker´ levens redden? Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers om hiervoor kunnen worden getraind.
Neem voor meer informatie of aanmelding contact op via: vrijwilligers@rodekruisweert.eu

Artikel delen?