Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Wassenaar Dit doen we Opleiding

Cursussen: EHBO, jeugd EHBO, reanimatie en AED.

​​​

​​

 

 

EHBO cursus  van het Rode Kruis  afdeling Wassenaar

(Coördinator: Ria Topper)

Jaarlijks organiseert onze afdeling EHBO cursussen. De opleiding bestaat uit 10 lessen gedurende 10 avonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in de zaal van het Rode Kruis in het Van Heeckerenhuis op de Van Heeckerenstraat 2a, te Wassenaar.  Deze lessen worden gegeven door bevoegde docenten.

 

Reanimatiecursus (Coördinator: Anneke Filippini)

Voor een mens die wordt getroffen door een hartstilstand is het starten van de reanimatie binnen zes minuten van vitaal belang. Het is daarom belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten hoe zij moeten/kunnen handelen.

De trainingen voor beginners en gevorderenden duren gemiddeld  twee en een half uur en  vinden 's avonds plaats in het Van Heeckerenhuis, van Heeckerenstraat 2A te Wassenaar.

Bij bedrijven kan de training op locatie plaats vinden, hiervoor wordt een vaste prijs gevraagd.

 

Jeugd-EHBO (Coördinator: Fenna Gunneman)

​Tijdens tien lessen van anderhalf uur leren de kinderen alles over mitella`s omdoen, verbanden aanleggen, de stabiele zijligging, behandeling van brandwonden en nog veel meer belangrijke zaken die het lijden van getroffenen verlichten.  In het voorjaar ontvangen de leerlingen, indien zij het examen succesvol afleggen, hun Jeugd EHBO-diploma.

 Tijdens de jeugd EHBO lessen oefenen de kinderen op elkaar.

 

Onze acties van het jaar 2016, zetten wij voort in 2017!

Voor het jaar 2016 hadden wij als Rode Kruis Wassenaar het plan opgevat een grote actie op touw te zetten met als doel een zo groot mogelijke groep Wassenaarders in de gelegenheid te stellen een EHBO en/of reanimatie cursus te volgen. Deze actie zetten wij voort in 2017, hetgeen betekent dat ook in dit jaar de financiële drempel voor het volgen van een dergelijke training zo laag mogelijk wordt gemaakt door onze cursussen tegen sterk gereduceerde prijzen aan te bieden. Concreet komt dit er op neer dat wij ook in 201​7 bovengenoemde cursussen speciaal voor inwoners van Wassenaar aanbieden voor de volgende prijzen:

  • EHBO voor volwassenen: € 50,-
  • Jeugd EHBO: € 10,- per leerling
  • Cursus Eerste Hulp aan baby`s en kinderen: € 15,-
  • Cursus Reanimatie en AED € 10,-
  • Reanimatie cursus voor instellingen: nader te bepalen​

Wij worden bij deze speciale actie financieel bijgestaan door een sponsor die onze plannen van harte ondersteunt. Ons motto bij deze bijzondere actie is: Hoe meer mensen beschikken over een EHBO-diploma en/of weten hoe te reanimeren, des te veiliger wordt het in Wassenaar.

AED actie

Tegelijkertijd startte onze afdeling tezamen met de gemeente Wassenaar een actie met als doel Wassenaar hartveilig te maken door middel van plaatsing van AED apparaten. 

Hartveilig: wat betekent dat? Dit houdt in dat er in een gebied een sluitend netwerk dient te zijn van toegankelijke AED-apparaten (automatische externe defibrillator), zodanig verspreid dat deze overal binnen 6 minuten bereikbaar zijn, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Voor Wassenaar betekent dit dat er 43 AED`s aanwezig moeten zijn, om de levenreddende handelingen bij een slachtoffer van een hartstilstand  te kunnen verrichten. Daarnaast  is het van groot belang dat er minstens 15 burgerhulpverleners  rondom zo`n  AED wonen die een reanimatiecursus hebben gevolgd. Om zoveel mogelijk mensen te motiveren deze cursus te volgen, is de prijs voor Wassenaarse inwoners slechts € 10,- per persoon. 

Heeft u al een geldig reanimatiediploma? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij www.hartveiligwonen.nl. Zo kunt u levens redden bij slachtoffers van een hartstilstand bij u in de buurt.​​


 
Wilt u in contact komen met ons?

Voor informatie over deze cursussen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Rode Kruis Wassenaar: telefonisch 070-5113992, of per mail: rk.was@hetnet.nl . 

U kunt te allen tijde het secretariaat bellen en uw boodschap inspreken op het antwoordapparaat. De berichten worden meerdere keren per week afgeluisterd.
U kunt ook ons kantoor bezoeken op dinsdagochtend tussen 09.00 en 12.30 uur in het Van Heeckerenhuis, op de Van Heeckerenstraat 2a in Wassenaar.

 

Voor aanmelden svp de button "Aanmelding" gebruiken.