Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Walcheren Nieuws Collecte levert bijna 15.000 euro op
6 juli 2011 |

Collecte levert bijna 15.000 euro op

De collecte voor het Rode Kruis die in de week van 19 tot en met 25 juni 2011 is gehouden, heeft op Walcheren een totaalbedrag van bijna 15.000 euro opgeleverd. Deze opbrengst gaat in zijn geheel naar de afdeling Walcheren van het Rode Kruis.

De opbrengst is ruim tweeduizend euro minder dan vorig jaar. Dat komt doordat in een aantal kernen minder collectanten konden worden ingezet. Vooral in Middelburg en Vlissingen waren dit jaar minder vrijwilligers beschikbaar. Uitschieter in positieve zin was Veere, waar 132 collectanten geld ophaalden. Vorig jaar waren dat er 101.

Met de opbrengst van de collecte leidt de afdeling Walcheren van het Rode Kruis vrijwilligers op voor EHBO, AED en reanimatie, worden EHBO’ers ingezet bij tal van evenementen op Walcheren en wordt sociaal vervoer verzorgd van huis naar dagopvang van verzorgingshuizen. Ook organiseert de afdeling aangepaste vakanties voor gehandicapten en chronisch zieken op het schip de Henri Dunant of in één van de drie vakantiehotels.

De afdeling is van plan een nieuwe rolstoelbus te kopen voor het sociaal vervoer. Die wordt betaald uit eigen middelen. Om meer inkomsten te krijgen, organiseert het Rode Kruis afdeling Walcheren onder meer voor 17 september een golftoernooi in Middelburg.