Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Walcheren Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Bijzondere vakanties

Het Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. De medewerkers en vrijwilligers leveren de beste zorg. En als u wilt kunt u samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken. De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties: het vakantieschip de J. Henry Dunant, hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep en hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden.

Meer informatie Bijzondere Vakanties

Lees hier meer over bijzondere vakanties. Voor meer informatie kunt u bellen naar het districtskantoor in Middelburg: 0118-635583.

Sociaal vervoer

Een van de activiteiten van het Rode Kruis afdeling Walcheren is het sociaal vervoer met een speciaal darrvoor aangepaste bus. Oudere mensen worden door vrijwilligers van het Rode Kruis van en naar de dagverzorging van Eben-HaĆ«zer en Buitenrust (Zorgstroom) gebracht. 

Meer informatie Sociaal vervoer

Voor meer informatie kunt u bellen naar het districtskantoor in Middelburg: 0118-635583.    

Welfare

In gebouw De Klimop aan de Kerkstraat 2 in Koudekerke worden elke dinsdagmiddag handwerkbijeenkomsten gehouden voor bejaarde, invalide of  eenzame mensen. De organisatie is in handen van vier vrijwilligers van het Rode Kruis. Op deze middagen draait het vooral om de gezelligheid. De groep bestaat uitsluitend uit dames. De handwerken worden in de zomermaanden door vrijwilligers van het Rode Kruis verkocht op Walcherse markten.Meer informatie is verkrijgbaar bij Annie Neve, telefoon 0118 - 552343.