Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Dit zijn we Over ons

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst

De afdeling Voorst is actief in de gehele gemeente Voorst (inclusief het Apeldoornse deel van Klarenbeek). De vrijwilligers besteden veel vrije uren aan het welzijn van onze samenleving.
 
De vrijwilligers van Welfare zorgen dat onze oudere of gehandicapte medemensen bezig gehouden worden, tijdens de gezellige bijeenkomsten in Twello, Klarenbeek en Voorst.
Ook zijn er vrijwilligers actief binnen de samenleving om het Zelfredzamheid van de bevolking te ondersteunen met projecten en samenwerkingsverbanden met andere aanbieders van zorg.
Al onze vrijwilligers zorgen ze ervoor, dat oudere of gehandicapte mensen op vakantie kunnen, en daarbij begeleid worden.
De vrijwilligers van Evenementenhulp vindt u onder andere bij vele evenementen in de omgeving als eerstehulpverlener. Zij verzorgen de EHBO diensten waarvoor zij jaarlijks worden bijgeschoold en op competenties worden gecontroleerd.
 
De evenementenhulpvrijwilligers zijn actief in de rampenbestrijding als vrijwilliger Bevolkingszorg of als lid van het regionale Noodhulpteam.

Voor alle taken kunnen we altijd vele vrijwilligers gebruiken.
Naast vrijwilligers kunnen wij ook uw financiƫle steun gebruiken om al het goede werk in de gemeente Voorst, nationaal en internationaal te kunnen doen.
 
Naast het helpen door onze vrijwilligers willen wij graag ook dat veel mensen kennis krijgen van Eerste Hulp. Dit doen we op basisscholen en op locatie. Dit in de vorm van enkel Reanimatie met AED tot en met het uitgebreide EHBO diploma volgens het sterren systeem van Het Nederlandse Rode Kruis. Het diploma van Het Nederlandse Rode Kruis is Europees Erkend.
Daar we voor het Hartveilig Wonen veel mensen willen opleiden in het reanimeren met gebruik van de AED, net als de hartstichting, zijn wij reanimatiepartner.
 
Het helpen van de medemens kan u veel voldoening geven. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden als vrijwilliger.
 
Meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis in het algemeen kunt u vinden op de website www.rodekruis.nl