Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Dit doen we Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

Het Rode Kruis Voorst helpt kwetsbare mensen sterker en zelfredzamer te worden, omdat een noodsituatie voor hen een verhoogd risico met zich meebrengt.
Wij denken hierbij niet alleen aan ouderen, maar ook aan jonge mensen en jonge gezinnen.
Zodat iedereen zich sterker en veiliger voelt wanneer er zich een noodsituatie voordoet.
Om dit te bevorderen wil het Rode Kruis lokale netwerken versterken, zodat mensen in geval van nood elkaar snel en efficiënt weten te vinden en elkaar kunnen helpen.
Door het versterken van lokale netwerken kunnen die mensen benaderd worden die baat hebben bij onze activiteiten. Daarom heeft het Rode Kruis voor een wijkgerichte aanpak gekozen. Samen met lokale partners zoals het Klarenbeeks Belang wil het Rode Kruis in wijken een bijdrage leveren aan buurt-betrokkenheid zodat niemand in geval van nood alleen staat.

Wij bieden ​regionaal een aantal mogelijkheden aan :

Het Rode Kruis Rolstoelbusvervoer.

Het Rode Kruis Voorst beschikt over een rolstoelbus.  Deze bus wordt gereden door vrijwilligers van het Rode Kruis. Allen hebben een bekwaamheidstest afgelegd om te mogen rijden op een rolstoelbus.
Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers waarvan tenminste één tevens Eerste Hulp kan bieden.
Sociaal vervoer is special bedoeld voor diegenen waarvoor gewoon vervoer niet mogelijk is. Het is bijvoorbeeld mogelijk vervoer te regelen naar een van onze leuke recreatieve  activiteiten, maar ook andere uitjes of bezoeken zijn mogelijk.
De kosten zijn E 0,85 per kilometer.

Het Rode Kruis op school.

Samen met Coop Supermarkten willen wij kinderen,leerkrachten en overblijfouders op scholen in de regio Voorst helpen zich voor te bereiden op noodsituaties.
Met het leuke en leerzame programma EHBO LEER JE ZO kunnen kinderen in de basisscholen al vanaf groep 5 kennismaken met eerste hulp.
Daarnaast bieden wij aan leerkrachten en overblijfouders een EHBO op maat cursus aan waar bij met name kinder EHBO aan bod komt.
Dit alles wordt gesponsord door de Coop Supermarkten. De kosten zijn daarom voor deze activiteit zeer laag.

Het Rode Kruis aan huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En veel van de ongelukken gebeurt dan ook vaak thuis.  
Het Rode Kruis Voorst werkt hierin samen met de brandweer Regio Noord- en Oost Gelderland.
Vrijwilligers van het Rode Kruis en de brandweer regio Noord- en Oost Gelderland komen bij u aan huis om samen met u de veiligheid te checken.

Het Rode Kruis op maat

Speciaal voor organisaties zoals bijvoorbeeld scouting, ​kinderopvangcentra, buurthuizen, sportclubs  en dergelijke bieden wij een verkorte EHBO cursus aan apart op maat gemaakt.


Voor meer informatie over activiteiten omtrent zelfredzaamheid neemt u contact op met :

Carin Slagter
Mail: Zelfredzaamheid@rodekruis-voorst.nl