Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Welfare naar MFC Klarenbeek
8 januari 2015 |

Welfare naar MFC Klarenbeek

001.jpg

Door de komst van het nieuwe multifunctioneel centrum en het slopen van de oude kantine van Sportclub Klarenbeek, het voormalige onderkomen van de Welfare, werd verhuizen noodzaak. Een nieuwe plek werd gevonden in de multifunctionele ruimte van het centrum.
Afgelopen donderdagochtend was de eerste bijeenkomst in het goed toegankelijke centrum met lift voor de slecht ter been zijnden.

042.jpgBernhard Brugman reed af en aan om de slecht ter been zijnden op te halen en bracht ze nadien ook weer terug. De 73-jarige Bernhard is één van de vaste chauffeurs van de Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst en doet dat al zo’n vijftien jaar met veel plezier en voldoening.
De Welfaregroep bestaat in Klarenbeek uit zo’n dertig deelnemers, waaronder ook thuiswerkers die worden geleidt door een vijftal vrijwilligers die alles organiseren, regelen en vooral niet te vergeten de deelnemers verzorgen en begeleiden. De vrijwilligers zorgen onder andere voor de materialen zodat de deelnemers van alles kunnen breien, borduren, haken, kaartjes maken, figuren branden in bijvoorbeeld houten kistjes en ga zo maar door.
Zij zijn nog druk doende de materialen te verhuizen. Daarvoor krijgen zij en de koersbalvereniging kastruimten in het multifunctionele ruimte, dus dicht bij de Welfareruimte.
De deelnemers zijn enthousiast om de nu mooie lichte ruimte waar zij nu gezellig kunnen samenwerken en tussendoor ook gezellig kunnen kletsen. Ze zijn ook blij met de lift. Je kan natuurlijk ook naar de Welfare als je geen handwerk verricht voor een gezellige praatje.
Iedere donderdagochtend, van 09.00 tot 11.00 uur, kunt u ook meegenieten. Kom eens aan!
Na de afgelopen prachtige kerstmarkt tussen molen De Hoop en de Olde Bakkerije is nu de eerste verkoop van zelfgemaakte Welfare-artikelen op zondag 8 februari, van 10.00 tot 16.30 uur, in De Nieuwe Zweep en op donderdag 26 maart is er een Welfareverkoop in het multifunctioneel centrum, van 11.00 tot 14.00 uur.

006.jpg

011.jpg

031.jpg

008.jpg

039.jpg
Foto's: Bert Visser