Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Vrijwilligers EHV gecertificeerd
23 februari 2014 |

Vrijwilligers EHV gecertificeerd

Vrijwilligers Rode Kruis Voorst behalen certificaat Evenementenhulpverlening

EHV_certificaat_2014.jpg Marga Spijkerbosch, Tom Nijdam en Bea Licher gecertificeerd evenementenhulpverlener

 

Op donderdag 20 februari hebben 3 vrijwilligers van Het Rode Kruis afdeling Voorst hun certificaat Evenementen HulpVerlening in ontvangst mogen nemen. Samen met 5 andere Rode Kruisers zijn zij 9 avonden druk geweest de stof tot zich te nemen en diverse handelingen geoefend. Hierbij zijn er 2 avonden met toetsen gehouden. De afdeling is trots op deze 3 EHV-ers die we kunnen toevoegen aan de al eerder gecertificeerde vrijwilligers, hierdoor kan zij evenementen organisaties beter van dienst zijn.

EHV

Met deze cursus, voor vrijwilligers van het Rode Kruis met een uitgebreid EHBO certificaat, kunnen deze vrijwilligers naast het verlenen van eerste hulp o.a. zorgen voor veiligheid, omgaan met hulpvragers, omstanders en betrokkenen, overdragen van informatie en handelen ten tijde van een calamiteit. Ook maakt de hulpverlening bij drugs- en alcoholincidenten deel uit van deze cursus.

Evenementen hulpverlening

Het Rode Kruis Voorst kan voor elk soort evenement hulpverlening leveren. Afhankelijk van het evenement wordt er bepaald hoeveel hulpverleners er nodig zijn en welke specialiteiten noodzakelijk zijn. Wij kunnen EHBO-ers, EHBO-ers met specialisaties (EHV, kinder EHBO, wandelletsels en sportletsels) maar via het Rode Kruis kunnen eventueel ook verpleegkundige, doktoren en een ambulance geregeld worden. Voor informatie of hulpaanvragen mail naar hulpverlening@rodekruis-voorst.nl.

‚Äč