Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Veiligheid in huis check
24 november 2015 |

Veiligheid in huis check

Bezoek aan huis door de Brandweer en het Rode Kruis

De Brandweer Cluster EVA (Epe, Voorst en Apeldoorn) van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst zijn een pilot gestart om te gaan samenwerken. Zij komen aan huis om de zelfredzaamheid in en om het huis te vergroten en doen een veiligheids-check. 
Wist u bijvoorbeeld dat er meer slachtoffers zijn van ongelukken in en om het huis, dan in het verkeer? Soms zijn die ongevallen te voorkomen en vaak zijn de gevolgen te beperken.
Beiden richten zich in eerste instantie op zelfstandig wonende ouderen, maar uiteraard mag iedereen meedoen. 
Het gezin Bouwmeester was het eerste gelukkige gezin uit Klarenbeek die mee mocht doen. Het gehele huis werd onderzocht, er werden vele adviezen gegeven door Adviseur Brandweerzorg, Gerard Faber. Er waren heel wat vragen van Bennie en Marietje Bouwmeester. Zo kwam er onder andere naar voren dat er twee rookmelders in het huis nodig zijn voor de nodige (brand)veiligheid. 
Namens het Rode Kruis​ afdeling Voorst was Carin Slagter, bestuurslid Zelfredzaamheid, aanwezig voor een checklist omtrent veiligheid op Eerste Hulp items.
Het gezin weet nu waar verbeteringen / de nodige aanpassingen relevant zijn. 
Wilt u een woningcheck of kent u iemand die hiervoor in aanmerking wenst te komen, laat het dan weten. Let wel: er zijn beperkte mogelijkheden. U kunt zich melden bij zelfredzaamheid@rodekruis-voorst.nl of via tel. (055) 201 01 60.

RKenBrandweer.jpg
Vlnr: Rode Kruis bestuurslid Zelfredzaamheid Carin Slagter, Marietje Bouwmeester, Bennie Bouwmeester en Adviseur Brandweerzorg Gerard Faber.

Een paar foto's van de veiligheidscheck:
RKBW_V1.jpg
RKBW_V2.jpg
RKBW_V3.jpg
RKBW_V4.jpg
RKBW_V6.jpg
Foto's: Bert Visser