Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Slotavond 2015
14 mei 2015 |

Slotavond 2015

​Op woensdagavond 13 mei organiseerde het Rode Kruis haar seizoenslotavond bij basisschool De Kopermolen. Het was een gezellige avond met veel lovende woorden richting geslaagden en bedankjes richting de afscheidnemende dr. Roelof de jong en Peter van de Meer die voor de hulpverlening vijf kisten met materiaal, om wandelletsels mee te behandelen, verzorgde.

 

Geslaagden EHV certificaat

De nieuwe voorzitter Anton Jansen had deze avond de eer Auke Klene, Manuel Veldhuizen en Sander Veldhuizen in het zonnetje te zetten in verband met het halen van het EHV certificaat. Voor het behalen van het EHV certificaat moeten drie modules behaald worden, waaronder de meest pittige module alcohol en drugs. Alle drie de geslaagden hebben ondertussen heel veel ervaring in het hulpverlenen, zeker in het uitgaanscircuit en als de afdeling hoog zit om vrijwilligers te vinden, weten zij wel een plekje te maken om de inzet te doen, ook al is dit voor of na de werkzaamheden die ze al doen. Chapeau.

 

Karin Wagenaar nu Kaderinstructeur

Anton had ook de eer Karin Wagenaar te feliciteren met het behalen van haar volledige Kaderinstructeur diploma. Karin is begonnen bij het Rode kruis afdeling Voorst om als vrijwillig Kaderinstructeur te kunnen gaan instromen. Deze cursus was in begin als verkorte versie opgezet maar al snel bleek dit niet haalbaar te zijn. Peter van de Meer, kaderinstructeur van de Voorster afdeling, heeft haar praktijk ervaring laten opdoen en andere instructeurs hebben tijd vrij gemaakt om de cursisten alle kennis bij te brengen, waardoor ze konden slagen op de toets momenten. Al met al ging hier heel veel tijd in zitten, maar Karin zette door. Nu na het behalen van het reanimatie AED-gedeelte is ze Kaderinstructeur.

 

Dokter Roelof de Jong

Roelof is al vele jaren verbonden geweest aan de Voorster afdeling. Zijn loopbaan binnen de afdeling begon bij het overnemen van de praktijk van Dr. Blok. Hierbij was de functie van colonne commandant een vereiste. Met het overnemen van de praktijk door Dr. Gijs Smit heeft Roelof aangegeven de functies binnen de afdeling te stoppen, hiervoor is Roelof al tijdens een nieuwjaarsreceptie voor bedankt. Maar de afdeling was zeer dankbaar dat hij toch het instructeur-schap wilde doorzetten, inclusief de bijscholing. Roelof werd heel hartelijk bedankt, door voorzitter Anton Jansen namens de afdeling, voor zijn jarenlange inzet voor de afdeling.

 

Materiaal wandelletsels dankzij Peter van de Meer

Dankzij Peter van der Meer heeft de afdeling nu voor de hulpverlening vijf kisten met materiaal om wandelletsels mee te behandelen. Dit speciaal voor diverse sport en wandelevenementen, zoals Kennedymars, X-treme Bussloo maar ook tijdens de diverse volleybal en voetbal evenementen.

 1521nrkslotavond.JPG

De geslaagden voor het EHV certificaat met kit, Peter van de Meer met materiaalkist wandelletsels, afscheidnemende dr. Roelof de Jong met bloemen en geslaagde kaderinstructeur Karin Wagenaar ook met bloemen.

Met dank aan: Bert Visser

​Meer foto's, druk op HIER​